Prognoza i dalje snježna, u nedjelju možda i do 40 cm novog snijega

Goran Kovacic/PIXSELL Goran Kovacic/PIXSELL

Pribojavamo se da bi moglo pasti 40 cm novog snijega, no nedjelja je u meteorološkom smislu još daleko, oprezan je Subanović iz agencije Meteo-info

Vremenska prognoza i dalje je snježna. Padaline na području Zagreba i županije očekuju se do konca tjedna.

Novih 10 do 15 centimetara snijega past će tijekom noći na četvrtak. U četvrtak tijekom jutra i dijela prijepodneva i dalje će padati da bi nakratko stao. Bit će to zatišje pred buru. U noći na petak nebo iznad Zagreba opet će se zabijeliti i snijeg će padati cijeli dan. U tom drugom naletu očekuje se novih 30-ak centimetara snijega.

U četvrtak će se temperatura kretati oko nule, između - 1 i 1, a u petak će biti hladnije cijeli dan s temperaturama između - 4 i - 2. Subotnje jutro bit će još hladnije s temperaturama između - 11 i - 9, a danju najviše do - 5 stupnjeva.

Dobra je vijest da se u subotu meteorolozi ne najavljuju snijeg, a moglo bi proviriti i nešto sunca. Iako će u nedjelju temperature biti u laganom porastu, stiže novi snijeg.

- Moglo bi opet biti vrlo problematično, doznajemo od Nebojše Subanovića iz agencije Meteo-info.

- Pribojavamo se da bi moglo pasti 40 cm novog snijega, no nedjelja je u meteorološkom smislu još daleko, oprezan je Subanović.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!