Proglasio osobni bankrot: “Noću ne spavam, odričem se svega…”

Autor: Poslovni.hr , 27. prosinac 2017. u 08:36
Foto: Željko Hladika / 24 sata

Imovinu su zaplijenili zbog duga od oko 29.000 kn prema komunalnoj tvrtki Zagorski metalac, koja isporučuje grijanje.

Miljenko Škalec (48) iz Zaboka, koji je blokiran od 2011. i čiji su se dugovi s kamatama popeli na više od pola milijuna kuna, proglasio je osobni bankrot – sada mu tečajni upravitelj određuje koliko će potrošiti na kruh i mlijeko, pišu 24 sata.

– Noću ne spavam, ustajem i hodam. Odričem se svega, moram birati hoću li kupiti četvrtinu ili pola kruha. Ne pazim na svaku kunu, pazim na svaku lipu. Da supruga ne zarađuje minimalac od 2600 kuna, ne bih imao ni za režije – govori Škalec, čiji su se dugovi s kamatama popeli na više od pola milijuna kuna.

Stečaj mu je, kaže, bio jedina nada. Od 3100 kn sadašnje plaće, kad plati alimentaciju od 1200 kn, zbog ovrha mu nije ostajalo ništa. Okvirno je sam sastavio troškovnik koliko će idućih pet godina trošiti na mjesec, a na listi su tjestenina od 50 kuna, deterdžent za rublje od 100 kuna, lijekovi za 150 kuna… 

Imovinu su zaplijenili zbog duga od oko 29.000 kn prema komunalnoj tvrtki Zagorski metalac, koja isporučuje grijanje. Ostavili su mu liniju jer po zakonu mu mora ostati jedan komunikacijski medij. Ne bježi od duga, ali mu smeta što odvjetnici sami dolaze plijeniti imovinu, mimo njegova stečajnog upravitelja. Inače, dugove je nagomilao kad mu je na naplatu sjeo kredit za koji je on bio jamac. Zatvorio ga je novim kreditom, a onda je ovaj bivši branitelj ostao bez posla, iselio se na nekoliko godina iz zemlje, a bivša supruga gomilala je račune u stanu koji je od države dobio na korištenje. Krenule su blokade, u kojima živi od 2011.

Komentirajte prvi

New Report

Close