Proglašen financijski direktor godine

Autor: Poslovni.hr , 22. veljača 2017. u 15:25
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Konferenciju, koja je u hotelu Esplanade okupila više od 100 osoba iz poslovnog svijeta, službeno je otvorio Željko Tufekčić, državni tajnik u Ministarstvu financija.

Tomislav Rosandić, član Uprave HEP-a d.d., proglašen je financijskim direktorom godine u Hrvatskoj na drugoj dodjeli ove nagrade u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte. Nagrada je dodijeljena u sklopu Konferencije CFO 2017. Financije u digitalnom svijetu, a uručio ju je Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednik komisije koja je odabrala financijskog direktora godine.

Konferenciju, koja je u hotelu Esplanade okupila više od 100 osoba iz poslovnog svijeta, službeno je otvorio Željko Tufekčić, državni tajnik u Ministarstvu financija. Glavni pokrovitelj ovogodišnjeg izbora je tvrtka SAP d.o.o.

„Iznimno sam ponosan zbog nagrade za najboljeg financijskog direktora, a naročito zato jer je to neposredno priznanje struke. Ovo se priznanje nadovezuje na povećanje kreditnog rejtinga HEP-a prema ocjeni Standard and Poor'sa krajem prošle godine. Ta je pozitivna ocjena izravan rezultat aktivnog korporativnog upravljanja financijskim položajem i ukupnim poslovanjem HEP grupe te unaprjeđenja financijske politike.

HEP je s vrijednošću imovine od oko 38 milijardi kuna, poslovnim prihodima od 14,5 milijardi kuna i dobiti od 2 milijarde kuna te s oko 2,5 milijarde kuna ulaganja godišnje jedna od najznačajnijih kompanija u Hrvatskoj, snažan pokretač ukupne ekonomske aktivnosti, ali isto tako i kompanija sa značajnom međunarodnom prepoznatljivošću. Iako nagradu primam osobno, ona je priznanje svim mojim suradnicima u HEP-u na koje sam posebno ponosan. Zato ova nagrada predstavlja snažan poticaj čitavom našem timu da nastavimo doprinositi ostvarenju postavljenih poslovnih ciljeva i jačanju izvrsnosti, kako u poslovanju, tako i  u osobnom profesionalnom razvoju“ – istaknuo je Tomislav Rosandić, član Uprave HEP-a.

Više o događaju pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

netko mora biti najbolji, ali elektomonopoly efendija sigurno nije najbolji izbor, od tolikih milijardi prihoda, sakupljenih zbog 50% povećanja cijene unatrag nekoliko godina, tu bi mnogi dali puno bolje rezultate nego nagrađeni, dok je bio cement efendija , nije imao tako blistave rezultate, zato je otišao u HEP da prosvjetli i zablista,
da dalje ne širimo temu, ali HEP je leglo, tko s njima tikve sadi isto lijepo zarađuje

Pitam: kako postati „najbolji financijski direktor godine“???
Pošto se ovdje konkretno radi o direktoru monopolističke kompanija pogledajmo kako funkcionira sustav naplate prema korisnicima usluga:
Ako prihvatite sustav plaćanja akontacije može vam se desiti da uplatite trostruko i više od realnog konzumiranje energije. Ukoliko ste kojim slučajem preplatili trostruko ili višestruko svoju realnu potrošnju imate izbor da vam preplaćena sredstva vrate ili zadrže za buduće razdoblje. Ukoliko korisnik ne plaća redovito imate najjače sredstvo prisilne naplate tako da isključite struju korisniku. Ne treba vam odvjetnički ured g. Hanžekovića ect.
Odnos prema korisnicima možete tako konstruirati jer ste monopolista.
Na strani dobavljača i izvođača radova za tekuće i/ili investicijske radove možete ugovoriti odgode plaćanja, odnosno trgovačko kreditiranje. Troškovi takovog kreditiranja snose uglavnom dobavljači i izvođači.
Na prihodovnoj strani koristite svoju monopolnu poziciju a na rashodnoj strani kvazimonopolnu poziciju i tada uistinu možete postati „najbolji financijski direktor godine“!!!!

New Report

Close