Profesori i studenti traže smjenu dekanice Grafičkog fakulteta

Autor: Poslovni.hr , 16. siječanj 2013. u 09:17
Ilustracija / thinkstock

Profesori su poslali i dokaz prema kojem se vidi da je dekanica izvršila kazneno djelo krivotvorenja.

Profesori i studenti Grafičkog fakulteta u Zagrebu zatražili su od Rektorata hitnu smjenu dekanice Diane Milčić, piše Jutarnji list. U opširnom dopisu koji su poslali rektoru Aleksi Bjelišu naveli su brojne situacije i događaje s dokazima o tome da je dekanica počinila niz prekršaja, ali i kaznenih djela jer je prekršila Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, Statut Sveučilišta u Zagrebu i Statut Grafičkog fakulteta, te kršila Zakon o javnoj nabavi i mnoge druge.

„Zbog nje se ruši ugled našeg fakulteta. Mnoge tvrtke ne žele primati naše studente na praksu zbog svega što se kod nas događa. Svi strahujemo za svoj posao jer se dekanica rješava ljudi koji ne podržavaju njene odluke. Jedan ju je kolega tužio za mobbing, a konstantno nam se javljaju novi koji govore da im dekanica prijeti i nagovara ih da podržavaju njene odluke“, kažu profesori. Uz to što vrši mobbing nad profesorima i osobljem, dekanica donosi i odluke o trošenju financijskih sredstava iako joj treba odobrenje Fakultetskog vijeća.

Djelatnici Grafičkog fakulteta 21. listopada poslali su rektoru zahtjev za suspenziju dekanice Diane Milčić sa svim potrebnim dokazima i vlastitim potpisima. Odgovor još nisu dobili. „Povjerenstvo je na zahtjev rektora razmatralo i pismo, odnosno zahtjev za suspenziju dekanice GF-a, koji je potpisala grupa zaposlenika i studenata GF-a. Pismo je potpisalo 14 zaposlenika (od ukupno 82) i tri studenta Fakulteta“,  kažu u Rektoratu..

Profesori su naknadno poslali i dokaz prema kojem se vidi da je dekanica izvršila kazneno djelo krivotvorenja. Na novinarksi upit što će napraviti s dokazom o povredi Kaznenog zakona iz Rektorata su odgovorili da je dekanica dostavila svoje očitovanje koje će povjerenstvo razmotriti na svom sljedećem sastanku. Dekanica je novinarima poručila neka ju samo napadaju te da postoje institucije koje će to riješiti.

Cijeli članak pročitajte ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close