Prodanović se ništa ne brine: Hernadi će ovdje biti oslobođen

Autor: Poslovni dnevnik , 01. veljača 2016. u 21:59
Predsjednik Uprave Mola Zsolt Hernadi/B. Šćitar/PIXSELL

Šef Mola u Mađarskoj nije pravomoćno oslobođen za davanje mita Sanaderu?

Odvjetnik bivšeg premijera Ive Sanadera Čedo Prodanović rekao je  da ga ne brinu informacije prema kojima predsjednik Uprave Mola Zsolt Hernadi u Mađarskoj nije pravomoćno oslobođen za davanje mita Sanaderu. "Bit će ovdje oslobođen. Ništa nas ne brine", ustvrdio je.

Sanader je, pak, izlazeći sa suđenja u slučaju Planinska, dodao da je riječ o konstrukciji koja je dio njegova politički motiviranog progona. Sanader je već bio pravomoćno osuđen zbog slučaja Hypo i Ina-Mol, ali je Ustavni sud naložio ponavljanje suđenja.

Hernadi je još 2013. optužen da je dao 10 mil. eura mita Sanaderu, čime je osigurao Molova upravljačka prava u Ini, no ostao je nedostupan našem pravosuđu. Pozivajući se na informacije mađarskog neovisnog istraživačkog portala, Jutarnji list objavio je da je Prizivni sud u Budimpešti odlučio obustaviti kazneni postupak protiv Hernadija. Tako je ostavljena mogućnost da hrvatski sud obnovi europski uhidbeni nalog protiv njega. Hernadijeva hrvatska odvjetnica Laura Valković kazala je da mađarski slučaj ne može komentirati, ali da sve "nije baš tako kako pišu mediji". 

Komentirajte prvi

New Report

Close