“Problem Sisačke rafinerije dovodi u pitanje 900 radnih mjesta”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. siječanj 2015. u 14:11
Foto: Nikola Ćutuk / Pixsell

“Struka kaže da je održivost ovog pogona moguća”.

Pozvat ćemo premijera Milanovića i ministra Vrdoljaka na tematsku sjednicu županijske Skupštine koja će biti posvećena sisačkoj rafineriji. Županija bez Vlade ne može puno utjecati na zbivanja u INA-i, no dojam je da Vlada nije poduzela mjere koje je trebala da zaštiti proizvodnju u Sisku, rekao je danas župan Sisačko moslavački Ivo Žinić komentiravši prestanak proizvodnje u sisačkom pogonu INA-e s neizvjesnošću oko daljnjeg nastavka rada rafinerije.

Dodao je kako ne mogu dozvoliti da jedini preostali veći gospodarski subjekt u Sisku tako ugasne.

– Struka kaže da je održivost ovog pogona moguća, kako u blizini Rafinerije ima dovoljno nafte za stabilno poslovanje pa odluka o prekidu prerade u Sisku mora biti druge, a ne poslovne naravi – rekao je HDZ-ov župan.

Istaknuo je kako očekuje i od novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da se aktivno uključi u rješavanje ova situacije koja prijeti gubitkom 900 radnih mjesta u Sisku.

– Želimo pomoći da se ta radna mjesta u Sisku očuvaju i podržat ćemo Vladu u namjeri, ako treba, da nađe i druge strateške partnere ili da INA-u vrati u vlasništvo Hrvatske – zaključio je Žinić.

Tiskovnu konferenciju vezanu uz rafineriju održali su u Sisku i predstavnici oporbenih stranaka HDZ-a, HSLS-a, HSS-a, HSP AS, Hrvatske zore i Akcije za bolju Hrvatsku.

– Iako Uprava kazuje da ne zatvaraju Rafineriju izostanak bilo kakvih planova za ovu godinu u sisačkom pogonu jasno govori o namjeri MOL-a. Odgovorni iz Vlade očito nisu ništa poduzeli da se to spriječi i jasno je da nemaju nikakva rješenja u vezi ove situacije– rekao je čelnik sisačkog HDZ-a Željko Krapljan. Najavio je kako će HDZ-ovi saborski zastupnici tražiti da se na dnevni red iduće sjednice Sabora uvrsti rasprava o situaciji u rafinerijama Sisak i Rijeka.

Komentirajte prvi

New Report

Close