Problem nam je Croatia Airlines, jeftinije je otići u London nego u Zagreb

Autor: Poslovni.hr , 28. srpanj 2017. u 09:51
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika kaže kako će 9 tisuća ljudi danas samo s kružnih putovanja posjetiti Dubrovnik, plus izleti, svi oni žele doći u povijesnu jezgru.

U razgovoru za N1 govori o rekordnim brojkama u sezoni, ali i nekim problemima.

"Na ulazima u grad smo uveli brojače, kada brojka prijeđe 8000 – pali se alarm. Želimo doći do 4000 gostiju dnevno s kružnih putovanja, tada ćemo moći pružiti kvalitetniju uslugu nego kada je u gradu više gostiju", kaže gradonačelnik. .

Na pitanje koliko Grad brine za socijalno osjetljive skupine, gradonačelnik kaže da im nude besplatni javni prijevoz, osiguvaraju prostor za život onima koji to sami nisu u mogućnosti do subvencija na mirovine.

"Mi smo grad koji je odsječen od matice zemlje, u tijeku turističke sezone zbog gužve na cestama je nemoguća komunikacija do Splita, a gorući problem je Croatia Airlines jer ne pronalazimo zajednički jezik, cijene dižu u nebo. Ispada da je jeftinije otići u London nego u Zagreb. O tome smo nedavno razgovarali i s premijerom. Dubrovnik je jedini grad koji je odsječen od matice zemlje. Vjerujem da će Pelješki most promijeniti kvalitetu našeg života i poboljšati komunikaciju s glavnim gradom i sa Splitom. S Pelješkim mostom bi mogli napokon normalno živjeti", smatra Franković.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Putnicima koji idu jadranskom magistralom je svejedno išli preko Neuma ili mosta (ako nebude mostarine). Čudi me što u planovima dižu most na 50m kad je dovoljno 10-15m sa podizanjem na jednom mjestu kao mostovi u Njujorku ili Londonu a to bi se možda čak dizalo par puta godišnje a koštalo bi daleko manje od planiranog.

Pelješki most je najneisplativija investicija u hrvatskoj povijesti. Odmah iza tvornice glinice u Obrovcu. uglavnom će tamo prometati lokalne koze

Pa sta nisu subvencionirani letovi iz DU za ZG kao i autocesta za Dubrovčane!? Tako je pisalo u medijima!

New Report

Close