Privrednik odustaje od svojih potraživanja

Autor: Marija Brnić , 08. listopad 2015. u 21:59
Ministar pravosuđa Orsat Miljenić/Patrik Macek/PIXSELL

Na pomolu dogovor u kojem država daruje nekretnine bez naknade.

Zagreb Srpsko privredno društvo "Privrednik" spremno je odustati od postupka za povrat oduzete imovine u Gradu Zagrebu, kojeg vodi zajedno sa Srpskom pravoslavnom crkvom i kulturnim društvom Prosvjeta, a zauzvrat će hrvatska država, ako se utvrdi njezino pravo vlasništva nad spornim nekretninama, bez naknade prenijeti to pravo na "Privrednik".

Saznaje se to iz odluke s posljednje sjednice Vlade održane u srijedu. Nekretnine o kojima je riiječ tri su najamne stambene i poslovne zgrade u Preradovićevoj, te zgrade i dvorišta u Berislavićevoj i Gajevoj ulici, ukupne površine oko 2 tisuće četvornih metara.

Darovni ugovor, kako je na sjednici izvijestio ministar pravosuđa Orsat Miljenić, već je spreman za potpisivanje, a čeka se, kaže, još samo neke procjene vrijednosti koje trebaju dati DUUDI i Ministarstvo financija. Poticaj za ovakvu odluku Vlada je, kako navodi, našla u važnosti društva "Privrednik", inače osnovanog s ciljem organiziranja pomoći u školovanju nadarene siromašne djece. Godišnje, kako se navodi u vladinom obrazloženju odluke, "Privrednik" stipendira 20-ak učenika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close