Priređen prijem za veleposlanika Ruske Federacije

Autor: Poslovni.hr , 14. travanj 2016. u 13:34
Varaždisnka županija

Informirao se o gospodarstvu, kulturnoj ponudi, ali i turističkim znamenitostima ovoga kraja.

U Županijskoj palači u Varaždinu priređen je zajednički prijem Varaždinske županije i Grada Varaždina za Veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Anvara Azimova koji se u razgovoru sa svojim domaćinima županom Varaždinske županije Predragom Štromarom i zamjenikom gradonačelnika mr.sc. Vjeranom Radelićem informirao o gospodarstvu, kulturnoj ponudi, ali i turističkim znamenitostima ovoga kraja.

Zaželjevši srdačnu dobrodošlicu župan Štromar je naglasio kako su političke veze Rusije i Hrvatske uvijek bile čvrste te da treba raditi na jačoj gospodarskoj suradnji.

– Ruska federacija se već pokazala kao čvrst i postojan partner našoj državi, moram istaknuti njihovo partnerstvo na Varaždinskim baroknim večerima, njihov interes za ulaganje u kulturu na našem području. Također, bilo bi dobro kada bi se i više ulagalo u gospodarstvo, ruske tvrtke zaista imaju mnogo toga za ponuditi, a naši ljudi su vrijedni i marljivi. Iskoristio sam priliku da veleposlanika upoznam s našim prirodnim ljepotama te turističkim destinacijama jer sve više ruskih turista posjećuje našu državu. Varaždinska županija im također ima mnogo toga za pokazati – rekao je župan te veleposlaniku uručio i tradicionalne proizvode varaždinskoga kraja, ali i knjige o varaždinskome zelju te zagorskome puranu.

Veleposlanik NJ.E. Anvar Azimov zahvalio se domaćinima na gostoprimstvu te naglasio da se ugodno osjeća u Županiji koja prednjači na mnogim područjima istaknuvši pritom ulaganje u obrazovanje kao najvažniju komponentu županijske politike.

– Županija i Grad koji imaju bogatu povijest, sigurnu i stabilnu sadašnjost te prosperitetnu budućnost zaista mogu biti ogledni primjer funkcioniranja jedne lokalne zajednice. Rusi su oduvijek bili prijateljski nastrojeni prema hrvatskome narodu te ću u svome mandatu nastojati da to prijateljstvo da i konkretne rezultate – rekao  je veleposlanik.

U pratnji veleposlanika bili su i prvi tajnik Veleposlanstva Vladimir Ivanov i glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstvaAndrija Karafilipović, a prijemu su nazočili i zamjenici župana Alen Kišić te Alan Košić.

Prije prijema, veleposlanik je posjetio Privatnu varaždinsku Gimnaziju Žiger dok je u popodnevnim satima posjetio Grad Ludbreg.

Komentirajte prvi

New Report

Close