Prioritet su očuvanje postojećih i borba za nova radna mjesta

Autor: Agencija VLM , 15. srpanj 2013. u 11:34
Damir Jelić (Photo: Marko Prpić/PIXSELL)

Broj nezaposlenih u pola godine u Karlovcu se smanjio sa 4317 na 4049 i taj trend možemo nastaviti, rekao je gradonačelnik Jelić

Proteklih godina krize nije nedostajalo borbe za svaku kunu i čovjeka. Najvažnija je bila ona za radna mjesta. U pola godine broj nezaposlenih u Karlovcu smanjen je s 4317 na 4049. Sigurno je to posljedica i sezonske djelatnosti, ali možemo taj trend zadržati – poručio je gradonačelnik Damir Jelić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom 434. rođendana Karlovca.

Napomenuo je da su osim očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta, strateške smjernice i razvoj turizma, te socijalna i društvena osjetljivost. Kao najvažnije buduće projekte istaknuo je športsko-rekreacijski centar Mostanje, dječji vrtić na Švarči i Centar inovativnosti Nikola Tesla. Na svečanosti u Gradskom kazalištu Zorin dom predsjednik vijeća Mihovil Stanišić poručio je da priliku treba dati ljudima koji iza sebe imaju rezultate.

 – U Gradskom vijeću sjedi 25 vijećnika i želja je da svatko od nas doprinese boljitku Karlovca. Nadam se da ćemo se vidjeti za godinu dana i uvjeriti se u to što smo napravili – poručio je Stanišić. Nagrade su dobili poznati karlovački poduzetnik i sportski djelatnik Želimir Feitl i Karlovački tjednik, a plakete novinar Velimir Franić, frizer Darko Kišić, Vladimir Benko, Željko Tomašić, Planinarski savez grada Karlovca i Udruga Betlehem.

Svečanost su atraktivnim nastupom uveličali “Karlovački pelivani”, studenti Umjetničke akademije Osijek, smjera glume i lutkarstva. To su Giulio Settimo, Vanja Gvozdić, Peđa Gvozdić, Tvrtko Štajcer, Nino Pavleković, Katarina Arbanas, Sara Lustig, Justina Vojaković Fingler, Petra Šarac, Adam Skendžić, Nenad Pavlović i Dominik Karakašić. Izvrsnom izvedbom, posebno “Putom u raj” oduševili su sve. 

Komentirajte prvi

New Report

Close