Primošten, Šibenik, slapovi Krke i Dubrovnik u novom indijskom filmskom hitu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. siječanj 2017. u 14:59
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom šestodnevnog snimanja u Hrvatskoj je boravilo 110 članova filmske ekipe.

Indijski film "Zatvorenik broj 150", dijelom sniman i u Hrvatskoj u studenome prošle godine, ovog je mjeseca jedan od najgledanijih filmova u Indiji, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Plesne scene filma snimane su u Primoštenu, na tvrđavi sv. Nikole u Šibeniku, na slapovima Krke te u Dubrovniku, a kadrovi Hrvatske mogu se vidjeti i u traileru kojeg je na YouTubeu dosad pogledalo više od 6,4 milijuna gledatelja.

Film se prikazuje i u kinima diljem svijeta – dosad je zaradio više od 17,7 milijuna dolara, od čega dva milijuna tijekom dvotjedne distribucije u SAD-u.

Glavnu ulogu igra glumac, pjevač i plesač Konidela Siva Sankara Vara Prasad, poznatiji kao Chiranjeevi, koji je u tom filmu ostvario svoju 150. ulogu u karijeri, nakon deset godina stanke.

Tijekom šestodnevnog snimanja u Hrvatskoj je boravilo 110 članova filmske ekipe.

"Zatvorenik broj 150" druga je velika produkcija iz Indije snimana na području Hrvatske. Film "Obožavatelj" sniman je u Dubrovniku u ožujku 2015., godinu dana kasnije počeo je igrati u kinima i zaradio više od 20,6 milijuna dolara.

Najavni trailer na YouTubeu, koji prikazuje kadrove Dubrovnika, pogledalo je više od 25 milijuna ljudi. "Međunarodni filmski projekti snimani u Hrvatskoj posljednjih godina uvelike su pomogli globalnoj vidljivosti Hrvatske i privlačenju turista", ističu HAVC-u.

"Atraktivne lokacije korištene u filmovima utječu na percepciju koju turisti imaju o zemlji u kojoj su ti filmovi snimljeni, pa se uvriježio pojam tzv. filmskog turizma kojim se objašnjavaju efekti filmske industrije na turizam", dodaju.

Portal TripAdvisor je u lipnju 2016. izvijestio da su lokacije na kojima je snimana serija "Igra prijestolja" imale porast pretraga od 120 posto, a najviši porast zabilježen je za Klis koji je imao porast pretraga od čak 579 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close