Prilika za usavršavanje znanja u SAD-u

Autor: Marta Duić , 29. studeni 2016. u 15:52
Master of Law (LL.M) su međunarodno priznati poslijediplomski programi prava

Međunarodne programe prava izložilo je 14 renomiranih američkih visokih učilišta.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u prostorijama hotela Sheratona u Zagrebu organizirao je prvi sajam pravnih poslijediplomskih studijskih programa (LL.M) američkih visokoobrazovnih institucija – EducationUSA LL.M. Master of Law (LL.M) su jednogodišnji ili dvogodišnji međunarodno priznati poslijediplomski programi prava.

Namijenjeni su kandidatima sa završenim studijem prava koji namjeravaju steći dodatna znanja u specijaliziranim područjima prava. Za diplomirane pravnike to je prilika za dodatno usavršavanje u određenoj grani prava poput primjerice poreznog prava ili međunarodnog prava. Velik broj odvjetničkih društava, domaćih i međunarodnih konzultantskih tvrtki, ali i državnih institucija koje zapošljavaju pravnike daje prednost kandidatima sa završenim LL.M programom jer to ukazuje da je kandidat imao priliku razviti vještine za rad na specijaliziranim pravnim situacijama te je osposobljen za rad u međunarodnoj sredini.

Poslijediplomske međunarodne programe prava i financijsku potporu za studij izložilo je 14 renomiranih američkih visokih učilišta koji se ubrajaju među 50 najboljih američkih sveučilišta poput Duke Law School i UCLA School of Law, odnosno među 150 najboljih američkih visokih učilišta prema poznatom američkom rangiranju sveučilišta U.S. News and World Report, kao što su University of Miami School of Law, Pepperdine University School of Law i Drexel University. Posjetitelji sajma dobili su informacije o studijskim programima, prijavnim procedurama na izlagačke institucije, troškovima studija i života na LL.M programima u SAD-u te dostupnoj financijskoj potpori za studij.

Osim američkih sveučilišta, na sajmu su i predstavnici Instituta za razvoj obrazovanja (IRO), jedinog službenog EducationUSA centra u Hrvatskoj koji djeluje uz potporu U.S. State Departmenta, pružali informacije i savjete o izboru, financijskoj potpori i prijavi za studij u SAD-u.

Lider u međunarodnom obrazovanju

Sjedinjene Američke Države  se nalaze na petom mjestu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu
Institut za razvoj obrazovanja (IRO), jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu, obilježio je 17. Tjedan međunarodnog obrazovanja održavanjem besplatnih obrazovnih savjetovanja o studiranju u SAD-u te online sajmom na kojemu će se predstaviti više od 120 vrhunskih američkih sveučilišta. SAD je i dalje svjetski lider u međunarodnom obrazovanju s preko 4600 akreditiranih visokih učilišta, 20,2 milijuna upisanih studenata godišnje te rekordnih 1.043.839 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2015./16. Broj međunarodnih studenata u SAD-u samo je od prošle godine porastao za izuzetnih 7,1 posto. Najtraženiji studijski programi na američkim sveučilištima su inženjerski smjerovi i poslovno upravljanje, a po broju međunarodnih studenata prednjače savezne države Kalifornija, New York i Teksas. SAD se nalaze na petom mjestu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu, s 527 hrvatskih studenata na američkim visokim učilištima u akademskoj godini 2015./16. Više od polovine hrvatskih studenata u SAD-u pohađa preddiplomski studij. Uz to što je najpopularnija obrazovna destinacija za međunarodne studente, SAD snažno promovira prednosti mobilnosti u visokom obrazovanju te potiče akademsku mobilnost svojih studenata. Zanimljivo je spomenuti kako je broj američkih studenata na obrazovnim programima u Hrvatskoj porastao za nevjerojatnih 6,1 posto u akademskoj godini 2015./16. te iznosi ukupno 350 studenata.

Komentirajte prvi

New Report

Close