Prilika za besplatno stjecanje korisnih poslovnih znanja

Autor: Marta Duić , 19. ožujak 2015. u 22:00
Veliki odziv poduzetnika na predavanja/Marko Jurinec/PIXSELL

Interakcija predavača s polaznicima, primjeri iz poslovnog života, radionice… samo su dio onog što poduzetnike očekuje na Cresu.

Na Poslovnom uzletu grada Cresa poduzetnici, obrtnici te svi ostali koji su zainteresirani za stjecanje novih poslovnih znanja imati će priliku poslušati besplatne edukacije o mogućnostima financiranja projekata s područja ruralnog razvoja i poljoprivrede EU sredstvima, kreditima koje HBOR nudi poduzetnicima i prednostima obiteljskog smještaja.

Saznat ćete kako poboljšati kvalitetu vaših usluga, kako izbjeći greške u pisanju kreditnih zahtjeva te kako pospješiti likvidnost vaše tvrtke. Projekt Poslovni uzet pokrenut je na inicijativu Poslovnog dnevnika početkom 2014. godine, u suorganizaciji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, pod pokroviteljstvom tadašnjeg predsjednika Ive Josipovića i u suradnji s partnerima. Osnovna ideja projekta bila je promicanje malog i srednjeg poduzetništva te odabir i nagrađivanje najboljih  malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj. Također jedan od ciljeva  je bio omogućiti poduzetnicima i obrtnicima alate da postanu još bolji, uspješniji te da ostvaruju rast poslovanja.

Nakon što je Poslovi dnevnik u 2014. godini uspješno educirao više od 7000 malih i srednjih poduzetnika potpora malom i srednjem poduzetništvu se nastavlja i u 2015.godini s još većim ambicijama i željama. U odnosu na prošlu godinu kada je Poslovni uzlet organiziran u šest gradova, ove godine je napredak i interes gradova i županija dokazan jer će obići  23 grada po cijeloj Hrvatskoj i podići kompetencije poduzetnika svih regija. Interakcija predavača s polaznicima, realni primjeri iz poslovnog života, radionice u sklopu edukacija, razmjena iskustava s predavačima i ostalim polaznicima edukacija samo su dio onog što poduzetnike očekuje na Poslovnom uzletu Cresa. Krešimir Delač će na svojoj edukaciji poduzetnicima pokazati kako napisati kreditni zahtjev koji banke neće moći odbiti.

˝Prije krize je bilo normalno da se samo proučila financijska bilanca tvrtke, ali danas zahtjevi moraju biti smisleni. Ljudi to ne razumiju, čak onda kad su im zahtjevi dobri, tada su loše prezentirani. Banka vam nije neprijatelj i kad steknete međusobno razumijevanje s njima se sve možete dogovoriti˝, poručio je Delač. Na edukaciji Ruralni razvoj i turizam – Kako do EU sredstva koja će vam pomoći unaprijediti poslovanje u ruralnom turizmu detaljnije će se prezentirati mogućnosti sufinanciranja ulaganja za male i mlade poljoprivrednike u sklopu mjere 6 kao i ona namijenjena jedinicama lokalne samouprave. Kroz korisne primjere iz prakse, kao i odgovorima na konkretne upite, Tomislav Petrić iz ministarstva poljoprivrede pokušat će ukloniti nedoumice s kojima se potencijalni korisnici susreću iščitavajući Pravilnike o provedbi mjera.

Na edukaciji Tisuće novih kupaca za malo kuna – saznajte sve o digitalnom marketingu te Google i Facebook oglašavanju u turizmu predavači Ivan Vrhovski i Tin Klasić će potaknuti obrtnike i poduzetnike da još aktivnije samostalno koriste dostupne, a relativno jeftine marketinške alate. Kako kaže Vrhovski veći dio edukacije usmjeren je na financiranje poduzetničkih projekata s naglaskom na digitalne kanale komunikacije i usmjeravanje poduzetnika na komunikaciju s tržištem, kupcima i krajnjim potrošačem što direktno utječe na prihode svakog privatnog biznisa. Klasić ističe kako će polaznici edukacije vidjeti primjere oglasa i postavljanja kampanja kako bi sami mogli prepoznati potrebe i koristi koje im može donijeti ovakav oblik oglašavanja.

U nastavku će Krešimir Jusup iz HT-a poduzetnicima pokušati demistificirati cloud usluge i pokazati im kako si olakšati poslovanje zahvaljujući njima. Dolaskom na edukaciju Upoznajte se s instrumentima poticanja malog i srednjeg poduzetništva poduzetnici će se upoznati sa svim programima koje nudi Hamag- Bicro, od objave mikrokreditiranja do postojećih jamstvenih programa. Prethodno tome Vesna Bartolović iz HBOR-a predstavit će mogućnosti kreditiranja koje HBOR nudi poduzetnicima kako bi povećali konkurentnost svoje tvrtke.

˝Našim predavanjem zajedno s bankom i HBOR-om zaokružujemo cjelinu da poduzetnik na jednom mjestu dobije sve najnovije informacije važne za realizaciju projekta˝, kaže Marijana Oreb iz Hamag-Bicra. Saša Ćeramilac naučit će vas pravilno komunicirati i kako time pospješiti vaše poslovanje, a Nedjeljko Pinezić iz HGK će poduzetnicima iz vlastitog iskustva predstaviti nove trendove u turizmu za ugostitelje i iznajmljivače. 

Komentirajte prvi

New Report

Close