Prikupljeno 85 potpisa za raspuštanje Sabora

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. lipanj 2016. u 15:20
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Odluka o samoraspuštanju očekuje se u ponedjeljak, a na snagu bi trebala stupiti sredinom srpnja, kako bi se prijevremeni izbori održali početkom rujna.

U saborsku proceduru do petka poslijepodne stigli su potpisi ukupno 85 zastupnika i zastupnica koji u sedam odvojenih prijedloga traže raspuštanje Sabora, potvrđeno je Hini u saborskim službama.

Prijedloge samoraspuštanja uputili su klubovi IDS-a i nezavisnog Furia Radina, SDP-a, SDSS-a, i Mosta nezavisnih lista, HDSSB-ovi zastupnici Branimir Glavaš i Josip Salapić, dvoje zastupnika Hridi Drago Prgomet i Irena Petrijevčanin Vuksanović, te Ivan Sinčić (Živi zid).

Odluka o samoraspuštanju očekuje se u ponedjeljak, a na snagu bi trebala stupiti sredinom srpnja, kako bi se prijevremeni izbori održali početkom rujna.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Svima odgovara da se ne radi preko ljeta. Plata ide a ne moras na posao. Tu su svi vrlo brzo nasli zajednicki jezik.


" Nije istina da sam rekao … da će raspuštanje Sabora biti u ponedjeljak",

rekao je Reiner okupljenim novinarima.

Na pitanje hoće li se u ponedjeljak dogoditi glasanje o raspuštanju Sabora, Reiner je kratko odgovorio:

"Vidjet ćemo".

Po kojem to (nepostoječem) Zakonu uvaženi izabrani zastupnici misle proglasiti samoraspuštanje ?

he he Pero Pero samo ti KradiMarko još vjerujete u to… čak ni najzagriženiji u inozemstvu više to ne puše to, nego jel se spremaš na nove izbore i novog – starog prištavog mandatara

Tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač upitan o preslagivanju, rekao je kako je sve još moguće.

“Mi moramo izvršiti pripreme za izbore, vidjet ćemo kako će to biti, kada će to biti, kada će i hoće li biti donesena odlukau Saboru o raspuštanju Sabora, mi to još ne znamo.

Gospodin Reiner je nešto govorio o početku sljedećega tjedan.
Ono što ja mogu reći, mi ćemo vrlo skoro, sljedećega tjedna o tome razgovarati, na stranačkim tijelima i donijeti najbolju odluku za Hrvatsku državu i za HDZ”, dodao je Kovač.

New Report

Close