Prikupljanje starih mobitela za Vladu

Autor: Poslovni.hr , 17. svibanj 2013. u 10:33
Thinkstock

Aktivisti pokreta Occupy Croatia najavili su pokretanje akcije prikupljanja starih mobitela koje će darovati Vladi.

Aktivisti pokreta Occupy Croatia najavili su pokretanje akcije prikupljanja starih mobitela koje će darovati Vladi, koju zbog najave da će 40 milijuna kuna utrošiti za nabavu novih mobitela za državne službenike prozivaju za socijalnu neosjetljivost, javlja HRT.

Pokrećemo akciju prikupljanja starih mobitela i darivanja istih Vladi RH jer smatramo da je predviđenih 40 milijuna kuna za nabavku novih pametnije utrošiti na socijalna pitanja. Na stare se isto može razgovarati, a pretplatu mogu plaćati od svoje prevelike plaće. Ako Vlada RH ne zna kako na socijalu to utrošiti, mi ćemo im besplatno objasniti, stoji u priopćenju Occupy Croatia. 

Sve građane koji imaju stare mobitele, a ne koriste se njima i žele ih darovati Vladi, pozivaju da ih danas od 18 do 19 sati donesu na sjeverni dio zagrebačkog Trga Francuske Republike.

Occupy Croatia ističe i kako zagovara i propagira akciju križanja glasačkih listića na lokalnim izborima 19. svibnja, te pozivaju sve zainteresirane da dođu na taj trg i informiraju se o svrhi i cilju ove akcije. "Budite aktivni sudionici zbivanja, a ne robovi sustava!", poručuju u priopćenju.

Iz tog pokreta obavještavaju i da im je jedan administrator prije tri dana blokirao internetsku stranicu, te najavljuju da rad nastavljaju na novoj stranici www.facebook.com/pages/Occupy-Croatia/584845481550088.

Koji je razlog toga možemo samo nagađati jer ima puno interesnih grupacija kojima ne odgovara naš rad. Njemu i nekolicini pojedinaca koji su upleteni u to želimo 'sreću' u daljnjem radu, ako ga uopće bude. Ova diverzija dosta je otupila oštricu djelovanja pokreta, ali mi se ne predajemo i nastavljamo s akcijama i našim radom dalje, zaključuju u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close