‘Prijedlog mirovinske reforme jedna je od nazlokobnijih i najopasnijih mjera ove Vlade’

Autor: Poslovni.hr/H , 28. lipanj 2018. u 14:39
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Politički tajnik SDP-a Davorko Vidović kazao je u četvrtak na konferenciji za medije da je prijedlog mirovinske reforme jedna od najzlokobnijih i dugoročno najopasnijih mjera i poruka Plenkovićeve vlade do sada, te pokazuje da vladajući ne razumiju pravi smisao mirovinskog sustava i osiguranja.

"Ova najava mirovinske reforme je retrogradni povratak u devedesete, posljedice su nesagledive, a pokazuje da vlada ne razumije pravi smisao mirovinskog sustava i osiguranja kojemu je cilj očuvanje socijalne stabilnosti društva. Vlada pokazuje vrlo opasnu nakanu da razvlasti, i u jednu ruku nacionalizira preko 94 milijarde kuna građana, sa 'de facto' najavom ukidanja drugog mirovinskog stupa", rekao je Vidović ističući da se ne zna kave bi reforma imala posljedice.

Dodao je kako je prijedlog najradikalnije odustajanje od biti, smisla i cilja reforme koja je započeta krajem devedesetih.

"Ovo što je izašlo kao prijedlog jedno je od nazlokobnijih i dugoročno najopasnijih mjera i poruka Plenkovićeve Vlade do sada. Riječ je, rekao bih, o doista neuvijenoj najavi demontaže najuspješnije i možda jedine prave reforme do sada, uz puni konsenzus političkih stranaka i socijalnih partnera", istaknuo je.

Upitan što misli o nezadovoljnim SDP-ovcima, koji navodno pišu pismo peticije kojom namjeravaju od šefa SDP-a Bernardića zatražiti da odstupi, kazao je kako se te stvari rješavaju unutar stranke.

"To što zvuči i buči s novinskih naslovnica nije SDP. SDP ima puno više članova od tih ljudi i sposoban je čuvati demokratsku stranu. Predsjednik stranke nije nedodirljiv, ali se može smijeniti jedino po definiranim pravilima. Ako se želi pokrenuti procedura, potrebne su 52 ruke u Glavnom odboru i ide se na nove izbore za predsjednika stranke. Procedura se ne pokreće preko 'goluba pismonoše", poručio je.

Komentirajte prvi

New Report

Close