Prijavite se na okrugli stol: Koji su benefiti životnih osiguranja?

Autor: Sponzorirani članak , 13. veljača 2014. u 17:15
Thinkstock

Okrugli stol “Osiguranja” 19. veljače organizira Poslovni dnevnik u suradnji s Allianzom.

Interes za životnim osiguranjima i mogućnostima koje nude raste iz godine u godinu, što dokazuje i kontinuirani porast premija takvih osiguranja. Bruto premija životnih osiguranja u Hrvatskoj u 2012. godini iznosila je ukupno 2,46 milijarde kuna, dok je u 2013. ta brojka narasla na 2,54 milijarde kuna. No neki još uvijek dvoje oko toga je li životno osiguranje dobar izbor, što sve podrazumijeva i koje su sve mogućnosti koje nudi.

Prije svega treba znati da je svrha životnog osiguranja financijska zaštita obitelji u slučaju smrti osiguranika, no uz tu riziko komponentu, osiguranje života u sebi sadrži i štednu komponentu, te se po isteku ugovora, koji može trajati i do 30 godina, isplaćuje ugovorena svota koju jamči osiguratelj. U životnom je osiguranju kamatna stopa na štedni dio premije zajamčena na period i do 30 godina. U usporedbi sa životnim osiguranjem, štednja u banci kratkog je karaktera i u pravilu jamči kamatu na kraće vremensko razdoblje.

Životno osiguranje može biti i potpora mirovinskom sustavu i osiguranju životnog standarda u mirovini, a može poslužiti i kao jamac za dobivanje povoljnijeg kredita. Svrha i benefiti životnih osiguranja tema su i okruglog stola "Osiguranja" kojega 19. veljače u restoranu Bon Appetit u Zagrebu organizira Poslovni dnevnik u suradnji s Allianzom. Detaljnije o osiguranju pročitajte ovdje.

Na okruglom stolu prisustvovat će Boris Galić, predsjednik Uprave Allianz osiguranja, Snježana Bertoncelj, predsjednica Uprave društva Erste osiguranje Vienna Insurance Group, Igor Pureta, predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska, Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje, Žana Pedić, načelnica Sektora za financijski sustav u Ministarstvu financija te Jakša Krišto, predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.
Za prisustvovanje na okruglom stolu možete se prijaviti ovdje

New Report

Close