Pri kraju energetska obnova dviju osječkih škola

Autor: Poslovni dnevnik , 24. rujan 2018. u 21:59
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Za obnovu dviju škola više od 11 mil. kuna, a iz europskih fondova financira se pola iznosa.

U sklopu Energetske obnove zgrada i korištenja obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama iz djelatnosti odgoja i obrazovanja, projekta koji je počeo u listopadu prošle godine, pri kraju je obnova dviju osječkih osnovnih škola – Antuna Mihanovića i Grigora Viteza, za što će biti izdvojeno nešto više od 11 milijuna kuna, izvijestio je početkom rujna  osječki dogradonačelnik Boris Piližota.

Na konferenciji za novinare Piližota je rekao kako se iz EU fondova sufinancira nešto više od pola iznosa, a još se očekuje prijava na Fond za sufinanciranje europskih projekata preko kojega grad može dobiti dodatna financijska sredstva.

"Ako prođemo na natječaju, grad Osijek će od ukupno 11 milijuna kuna sufinancirati 20 posto", rekao je Piližota.

 

20 posto

obnove financira grad Osijek

 

Prema njegovim riječima, tijekom siječnja prijavljene su na natječaj za obnovu još dvije škole i dva vrtića – osnovne škole Franje Krežme i "Vijenac" te vrtići "Potočnica" i "Radost".

"Ukupna vrijednost tih investicija je nešto više od 21 milijun kuna i uskoro očekujemo potpisivanje ugovora.

Prije dva dana smo za obnovu prijavili Osnovnu školu 'Mladost', Dječji vrtić 'Latica', Sportsku dvoranu 'Zrinjevac' i objekt Gradskih bazena. Vrijednost tih projekata je 36 milijuna kuna", dodao je Piližota.

Komentirajte prvi

New Report

Close