Prgomet podnio ostavku na mjesto zamjenika predsjednika i izišao iz HDZ-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. veljača 2015. u 10:43
Foto: Damir Špehar / Pixsell

“Svoju odluku temeljim na neslaganju s načinom na koji vrh stranke vodi HDZ.”

Zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet jutros je, zbog neslaganja s načinom na koji vrh stranke vodi HDZ, podnio ostavku na mjesto potpredsjednika te izišao iz članstva u HDZ-u.

"Svoju odluku temeljim na neslaganju s načinom na koji vrh stranke vodi HDZ. Ne mogu prihvatiti poticanje ideoloških podjela i sukoba u hrvatskom društvu koje se nalazi u izuzetno teškoj gospodarskoj situaciji. Protivim se politici na tragu tzv. 'ne-liberalne demokracije' kojoj smetaju ljudi koji drugačije misle, politici koja se danas provodi u stranci, a sutra bi je njeni propagatori vodili i na vlasti", kazao je Prgomet Hini.

Ostavku je, kaže, u Ured Predsjednika stranke odnio osobno, a predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku ostavio je i primjerak zbirke svojih priča iz Domovinskog rata "Sakupljači gelera".

U kratkom tekstu ostavke koju je Prgomet uputio svom sada već bivšem šefu tek kratko stoji: "S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto zamjenika predsjednika i istupam iz članstva HDZ-a".

O svom budućem političkom djelovanju kaže, kako će se i dalje zalagati za razvoj demokratskih procesa koji su, ističe, ozbiljno zapeli kako u političkim strankama tako i u cjelokupnom hrvatskom društvu.

Na funkciju zamjenika predsjednika HDZ-a Drago Prgomet je izabran 2012. s liste Milana Kujundžića, a 'iskrenja' na relaciji Prgomet-Karamarko započela su gotovo odmah nakon izbora. Iz stranke su mu, među ostalim, zamjerali protivljenje izbacivanju Jadranke Kosor, a prošle se godine u javnosti pojavilo i Prgometovo pismo šefu stranke u kojem se požalio kako gotovo dvije godine nisu razgovarali 'u četiri oka'.

Bijes vrha HDZ-a navukao je i nedavnom porukom na svom blogu kako je krajnje vrijeme za prekid braniteljskog prosvjeda u Savskoj, a nastavak je uslijedio prije nekoliko dana kada je Karamarku javno zamjerio "radikalno desnu retoriku", nakon čega su mediji počeli nagađati o tome da ima ambiciju pridružiti se Josipovićevom Trećem putu. Prgomet je to međutim odmah oštro javno opovrgnuo.

U jednom od svojih posljednjih medijskih istupa Drago Prgomet poručio je vrhu svoje, sada već bivše stranke, kako njega nitko neće izbacivati, te kako o njegovoj poziciji mogu odlučivati samo oni koji su ga izabrali ili pak on sam, što je jutros i učinio.

Nakon Prgometovih posljednjih medijskih istupa Tomislav Karamarko je novinarima rekao kako osobno ne želi da se Prgometa 'izbaci' iz stranke, ali da ne može utjecati na Sud časti kojem Prgometa može prijaviti svaki član stranke.

Komentari (21)
Pogledajte sve

Ja bi molio da za potpredsjednika stranke se izabere gospodin Brkić.

Onda HDZ ima 100% moj glas.

Da oba polete.

@miami
Jesi se ispuvala? Možemo li opet na temu?? Pripremi municiju.
Znači ovo je jedino što je Prgometu preostalo nakon što su rezultati najnovijih anketa demantirali njegovu tvrdnju da će Karamarkova oštra domoljubna retorika Kukuriku koaliciji osigurati još jedan mandat.Zanimljivo je to što vodstvu stranke zamjera spriječavanje liberalizacije društva.
To govori kako je dr.Prgomet po svojim političkim stavovima bliži liberalnom Josipoviću i Pusićki nego politici kršćanske demokracije koju Karamarko i HDZ zastupaju. Sada će biti interesantno pratiti njegove političke poteze,tj.koga će okupiti oko sebe. Tipiram na Jadranku Kosor,možda i Grubišića(!?),a za očekivati bi bilo da mu se pridruži i Kujundžić iako se u taj “liberalizam” ne uklapa.
Ne vjerujem da će do toga ikada doći ali je po mom mišljenju Prgomet idealan za svaštare iz HDSSB-a koji bi malo štitili Perkovića,malo bili za Josipovića ,malo napadali Pupovca, a malo bili protiv podjela među nama(vukovarska kolona i podrška Josipoviću oko toga). Sve u svemu,HDZ se riješio balasta i faktora destabilizacije stranke i to je dobro.

Ma, Pero 7 je po pitanju žena…sve davno reko. Ženu si doma može samo nacrtati ili kupit….sve ostalo mu je nedostižno, odavno……
Kad žene to osjete….muškarac reagira agresijom…Zato i obožava Predsjednicu…misli da se njemu smije, i da njega zavađa…

Pero sto tako ostro, dzonom, na gospodju? osim ako nije Pusicka?

New Report

Close