Preživio ratna razaranja, a sada ga gase zbog struje i histerije

Autor: Agencija VLM , 19. listopad 2012. u 13:42
Studio i redakcija Hrvatskog radio Karlovca (PXL)

Prvi čovjek HSP-a Karlovac Dražen Bogović smatra da su za krizu ove tvrtke krivi i HDZ zbog inertnosti i oporba zbog – histerije.

Umjesto da javno obilježi 50. godišnjicu osnivanja i rada, Hrvatski radio Karlovac je pred zaključavanjem vrata. Inertnost HDZ-ove vlasti da napokon uvede financijski red u tvrtku i njezino poslovanje u promidžbenim poslovima i histerični ispadi lokalnih oporbenih političara glavni su uzroci tome – smatra Dražen Bogović, predsjednik nedavno ponovno obnovljene karlovačke podružnice HSP-a.

Nastavlja da će, ako se radio ugasi, "žrtve" biti slušatelji. Oslikavajući važnost HRK, podsjeća na njegovu ulogu za Domovinskog rata.

– Raketiranjem odašiljača radija na brdu Martinšćak 9. rujna 1991. godine počeo je izravni napad JNA i četnika na Karlovac. Stup odašiljača nije uništen, pa je program nastavljen do danas, a sada je Hrvatski radio Karlovac pred prekidom emitiranja zbog duga za električnu energiju… Radio se ne smije ugasiti, preživio je ratna razaranja – poručuje Bogović.

Osim problema s Hrvatskim radiom Karlovcem, pravašima smeta i loša gospodarska situacija u gradu.

– Proizvodnja je bolna točka Karlovca. Samo niču trgovački centri, a ne i tvornice. Pao je moral ljudima koji se kreću od "birtije" do "birtije", od kladionice do kladionice. Treba ponovno vratiti entuzijazam života – smatra Bogović. Dodaje i da je zanemarena kultura u Karlovcu, a komentirao je i situaciju u sportu, poglavito karlovački nogomet.

– Prvoligaš se raspao. Kada nestane novca, otvara se "pljuvačnica" – poručuje Bogović. Treba napomenuti i da je Hrvatska čista stranka prava Karlovac pristupila HSP-u, koji namjerava samostalno izaći na lokalne izbore. Ipak, i dalje su otvoreni za razgovore sa srodnim strankama.

Komentirajte prvi

New Report

Close