Preuređeni hotel Alan 154 dana u godini služit će samo Britancima

Autor: Suzana Lepan-Štefančić/VL , 23. svibanj 2017. u 14:35
Hotel je već 70 posto rasprodan/DINO STANIN/PIXSELL

Kao Alana Beachclub će gostima nuditi adrenalinske aktivnosti, nove bazene… U obnovu hotela uloženo je oko dva milijuna eura.

Gosti iz Velike Britanije, sudeći po rezervacijama, na aktivni će odmor pohrliti u hotel Alan Starigrad Paklenica. Još i prije nego je službeno otvoren u nedjelju, bio je već 70 posto rasprodan. Hotelski kapacitet toga Bluesun hotela 154 dana će u godini biti u zakupu ugledne britanske agencije Nielson. I tako idućih pet godina. Poslovat će pod imenom Alana Beachclub.

“ Riječ je o agenciji kojoj turisti izrazito vjeruju pa svaku novu destinaciju vrlo brzo popune. Vodili su tri hotela u Turskoj, ali su ih zatvorili zbog sigurnosnih razloga pa traže nove lokacije. Posluju i u Grčkoj, a pregovaraju i sa Španjolcima – priča nam Miloš Divić, predsjednik uprave Alan d.d. Hotel je zakupljen, dodaje, od 1. svibnja pa sve do 1. studenoga.

Trenirao Andyja Murraya

Nielson je specijaliziran za aktivni odmor, a protekle je dvije godine zaredom osvajao nagradu British Travel Award kao najbolja kompanija u kategoriji sportskog turizma. Starigrad Paklenica zanimljiv im je zbog prirodnih prednosti, pogodnih i za skijanje na vodi, wakeboard, jedrenje, kajak, kitesurfing, paddle boarding, tenis, brdski biciklizam, slobodno penjanje i planinarenje.

 

Divić

Nielson dovodi i svoje osoblje, a gosti stižu najboljom britanskim charter kompanijom. Hotel je njihov od 1. 5. do 1. 11.

A za sve to dovezeno je 18 šlepera sportske opreme, vrijedne 600.000 funti. Samo je plovila čak 300, od SUP-ova, kajaka, surf daski, do laser jedrilica, katamarana i glisera za vuču skijaša na vodi. Približno dva milijuna eura uložila je, pak, Bluesun grupacija u preuređenje hotela. Sagrađen je novi bazen u kampu, šest novih teniskih terena s umjetnom travom, rasvjetom i tribinama. Gosti će igrati tenis po programu koji kreira bivši trener slavnoga Andyja Murraya – Mark Petchey.

'Ulažu i u sebe i u nas'

“Praktički pred ulazom u hotel sagrađeni su umjetna stijena za penjanje te mali adrenalinski park”opisuje naš sugovornik. Hotel će imati i novi mini golf, vanjske stolove za stolni tenis, odbojku na pijesku, natkriveni plato za vanjski fitness te veliki unutarnji prostor za fitness. Terasa novog pansionskog restorana prostire se na gotovo tisuću metara četvornih, a koncept joj je “open air dining”. Eksluzivni koktel-bar s panoramskim pogledom je na rekonstruiranom desetom katu hotela. Uređena su četiri dječja kluba, prema uzrastima.

“Nielson dovodi 70 članova svoga osoblja, odnosno 30 babysitterica i 40 trenera raznih sportova”, navodi Divić. A britanski će gosti slijetati u zadarsku i splitsku zračnu luku ekskluzivnim charter letovima Titan airwaysa, koji je proglašenim najboljom britanskom charter kompanijom.

“Takav princip praktički je novost u našem turizmu. Dovezli su, primjerice, opremu vrijednu više od pola milijuna funti, čime ulažu u sebe, ali i u nas”, ističe Divić, koji očekuje izvrsnu suradnju.     

Komentari (1)
Pogledajte sve

Lijepo lijepo, ali me baš zanima kako će njihovo osoblje proći test zaštite na radu. I imaju li radne dozvole ili kak se to već zove…

New Report

Close