Preminuo Johann Trummer, glavni predstavnik vlasnika Styria Media Group

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2019. u 22:22
Johann Trummer

Johann Trummer je više od 35 godina bio na čelu Katoličkog medijskog udruženja, vlasnika Styria Media Group AG, najveće medijske grupacije u Austriji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Johann Trummer (1940. – 2019.), dugogodišnji pročelnik Odsjeka za sakralnu glazbu Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost u Grazu i glavni predstavnik vlasnika medijskog koncerna Styria Media Group AG preminuo je u četvrtak nakon teške bolesti, objavio je Večernji list.

Johann Trummer je više od 35 godina bio na čelu Katoličkog medijskog udruženja, vlasnika Styria Media Group AG, najveće medijske grupacije u Austriji, Hrvatskoj i Sloveniji. Uz to što je bio glavni predstavnik vlasnika u koncernu Styria Media Group AG, Trummer je bio sveučilišni profesor, svećenik te glazbenik i majstor "kraljice instrumenata", orgulja. Život je posvetio podučavanju i komunikaciji. Rođeni Štajerac, završio je paralelne studije teologije i glazbe u Grazu. S tim je gradom i s njegovom umjetničkom akademijom bio povezan cijeli život – radio je kao pročelnik Odsjeka za sakralnu glazbu, a predavao je i u Sankt-Peterburgu i Minsku. Na kraju, ali ne i najmanje važno, predsjedao je privatnom zakladom Katoličko medijsko udruženje koja u vlasništvu ima koncern Styria Media Group u Grazu i koji uključuje 24 sata, Večernji list, Poslovni dnevnik i Njuškalo. 

U medijskom prostoru Trummer se dokazao stavom, uvjerenjem i upornošću. Svoju je udrugu vidio kao "zajednicu neovisnih katolika u pluralističkom društvu", koji su "posvećeni nasljeđu ali na oku drže sadašnjost". Njegovo djelovanje u smislu neovisnosti i vjerodostojnosti će nastaviti trajati. Na žalost, samo nekoliko tjedana prije obilježavanja 150. obljetnice "njegove" Styrije, preminuo je u 80. godini nakon teške bolesti.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close