Preminuo Johann Trummer, glavni predstavnik vlasnika Styria Media Group

Johann Trummer Johann Trummer

Johann Trummer je više od 35 godina bio na čelu Katoličkog medijskog udruženja, vlasnika Styria Media Group AG, najveće medijske grupacije u Austriji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Johann Trummer (1940. - 2019.), dugogodišnji pročelnik Odsjeka za sakralnu glazbu Sveučilišta za glazbu i scensku umjetnost u Grazu i glavni predstavnik vlasnika medijskog koncerna Styria Media Group AG preminuo je u četvrtak nakon teške bolesti, objavio je Večernji list.

Johann Trummer je više od 35 godina bio na čelu Katoličkog medijskog udruženja, vlasnika Styria Media Group AG, najveće medijske grupacije u Austriji, Hrvatskoj i Sloveniji. Uz to što je bio glavni predstavnik vlasnika u koncernu Styria Media Group AG, Trummer je bio sveučilišni profesor, svećenik te glazbenik i majstor "kraljice instrumenata", orgulja. Život je posvetio podučavanju i komunikaciji. Rođeni Štajerac, završio je paralelne studije teologije i glazbe u Grazu. S tim je gradom i s njegovom umjetničkom akademijom bio povezan cijeli život - radio je kao pročelnik Odsjeka za sakralnu glazbu, a predavao je i u Sankt-Peterburgu i Minsku. Na kraju, ali ne i najmanje važno, predsjedao je privatnom zakladom Katoličko medijsko udruženje koja u vlasništvu ima koncern Styria Media Group u Grazu i koji uključuje 24 sata, Večernji list, Poslovni dnevnik i Njuškalo. 

U medijskom prostoru Trummer se dokazao stavom, uvjerenjem i upornošću. Svoju je udrugu vidio kao "zajednicu neovisnih katolika u pluralističkom društvu", koji su "posvećeni nasljeđu ali na oku drže sadašnjost". Njegovo djelovanje u smislu neovisnosti i vjerodostojnosti će nastaviti trajati. Na žalost, samo nekoliko tjedana prije obilježavanja 150. obljetnice "njegove" Styrije, preminuo je u 80. godini nakon teške bolesti.


 

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!