Preminuo dugogodišnji direktor i predsjednik Uprave Plave lagune

Autor: Poslovni.hr , 03. veljača 2015. u 10:45

U ponedjeljak 2. veljače 2015. godine preminuo je gospodin Đenio Radić, dugogodišnji direktor i predsjednik Uprave, te potom član Nadzornog odbora Plave lagune d.d.

U ponedjeljak 2. veljače 2015. godine preminuo je gospodin Đenio Radić, dugogodišnji direktor i predsjednik Uprave, te potom član Nadzornog odbora Plave lagune d.d.

Knjiga žalosti otvorena je u prostorima Direkcije društva Plave lagune d.d., Rade Končara 12, svaki dan u vremenu od 08,00 do 18,00 sati.

Komemoracija će se održati u četvrtak 5. veljače 2015. u 11,00 sati u hotelu Laguna Parentium u Zelenoj laguni, a posljednji ispraćaj istog dana u 14,00 sati na gradskom groblju u Poreču.

Gospodin Đenio Radić po struci dipl. oecc., rođen je 12. srpnja 1938.  godine. Svoju radnu i menadžersku karijeru izgradio je u porečkoj Plavoj laguni. Tijekom četrdesetak godina obnašao je čelne dužnosti: direktor Sektora budžetiranja (do 1973.), financijski direktor  (do 1977.) , direktor SOUR-a Plava laguna (do 1986.), pomoćnik direktora SOUR-a Plava laguna za financije (do 1990.), direktor  Plave lagune d.d. (do 1993.)  i predsjednik Uprave Plave lagune d.d. (do listopada 2007.). Na pedesetu obljetnicu utemeljenja poduzeća,  po odlasku s dužnosti predsjednika Uprave u mirovinu, imenovan je za člana Nadzornog odbora Plave lagune d.d. Poreč i tako i dalje ostao vezan za tvrtku u kojoj je stvarao i u kojoj je radio gotovo čitav svoj radni vijek.

Gospodin Đenio Radić je aktivno djelovao i na društvenoj sceni Istre, Hrvatske i bivše države Jugoslavije. Obnašao je mnoge društvene funkcije: bio je  zastupnik u Saboru Republike Hrvatske  i član Delegacije Sabora u Skupštini bivše Jugoslavije u posljednjem mandatu (1986.-1990.),  Predsjednik Skupštine općine Poreč (1998.-1990.), zastupnik u Saboru Republike Hrvatske i predsjednik jedne od Saborskih komisija (u mandatu 1990-1992. godine), član Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Pula i Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge hotelijera, Hrvatske udruge poslodavaca i Strukovnog savjeta za turizam pri Ministarstvu turizma te član više nadzornih odbora tvrtki  i bankarskih i hotelskih kuća.

Svojim dugogodišnjim radom uspio je unaprijediti kvalitetu turističkog proizvoda i stvoriti prepoznatljiv image Plave lagune i Grada Poreča, a time i turističke Istre i Hrvatske  u zemlji i inozemstvu. Pod njegovim vodstvom Plava laguna je postala jedan od najpoznatijih simbola Grada Poreča, kao i jedan od stupova istarskog i hrvatskog turizma i hotelijerstva  Za cjelokupni rad nagrađen je na državnoj  razini Republike Hrvatske, ordenom predsjednika Republike – Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića (1995. i 1997.), i posebnim priznanjem za izuzetan doprinos u razvoju hrvatskog turizma (HRT  i HGK 2007.), Hrvatskom turističkom nagradom za životno djelo (Hrvatska turistička zajednica 2007.), proglašen  menadžerom godine (CROMA 2001.), nagrađen posebnim priznanjem za izuzetan doprinos i  razvoj turizma Istre (Turistička zajednica Istarske županije 2007. godine). Dobitnik je i nagrade Grada Poreča (2008., Povelja 30. april), a njegove se zasluge očituju i kroz brojna osobna domaća i strana priznanja, kao i nagrade koje je dobila Plava laguna, Grad Poreč i Poreština te istarski turizam i  cjelokupna turistička Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close