Premijer Plenković: I nakon Milanovićeva mandata nastavile su se nezakonitosti s dnevnicama

Autor: Tina Lakić , 06. ožujak 2017. u 13:21
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andraj Plenković sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare te u društvu Glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana najavio širu istragu o zloporabama s isplatom dnevnica.

"Nakon što je u javnost izbila afera Dnevnice, zatražio sam temeljito pregledavanje putnih naloga. Informacije koje sam dobio upućuju da postoji još niz nezakonitosti i nepravilnosti. O tome sam obavijestio Glavnog državnog odvjetnika. Zamolio sam da DORH istraži temeljito sve putne naloge u proteklih par godina i da utvrdi punu istinu. Ne ulazeći u ocjenu odgovornosti, očekujem od DORH-a da poduzme odgovarajuće radnje", rekao je premijer Plenković te naveo da će se promijeniti sustav isplate akontacija. One su se, naime, isplaćivale na ruke, to će se u buduće izvršavati na bankovne račune kako bi se dokinule manipulacije.

Na većinu pitanja o detaljima najavljene istrage kao i na koji vremenski period se ona konkretno odnosi premijer nije dao precizne odgovore.

"Sve to će biti predmet istrage. I nakon mandata premijera Milanovića da se to zbivalo. O kojim se iznosima radilo također je predmet istrage", rekao je Plenković.

Cvitan je rekao da ga je osobno o saznanjima izvijestio premijer.

"Postoji sumnja na počinjenje kaznenog djela. Potencijalno se radi o zloporabama položaja i ovlasti te krivotvorenu službene isprave", kazao je Glavni državni odvjetnik.

Komentari (5)
Pogledajte sve

….majstori u računovodstvu …. POLITIČARI SE MIJENJAJU…..računovođe ostaju isti…


Plenki zna kaj su prioriteti! Lovimo kokošare jer krupne ribe smo mi!

samo je je jos vise pobudio sumnju sa ovim pojavljivanjem na presici ,ljigavo

Plenki zna kaj su prioriteti! Lovimo kokošare jer krupne ribe smo mi!

Kako to da ga nitko ne pita zasto se placa ne isplacuje na ruke??
Cato je izasao pred novinare kao da je izmislio struju i jos doveo ovog tuduma sa sobom.

New Report

Close