Premijer ne zna hoće li država platiti odštetu ako propadne Golf na Srđu

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2013. u 16:10
Zoran Milanović; Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nije logično da se s referendumom kasni i da se to odgađalo šest-sedam godina, i sad su svi u glupoj poziciji, ustvrdio je premijer Zoran Milanović

Premijer Zoran Milanović ne želi komentirati hoće li Hrvatska platiti odštetu Aaronu Frenkelu, investitoru projekta Golf na Srđu, ako se na referendumu pokaže da građani Dubrovnika ne podržavaju taj projekt.

"Tamo gdje je država demokratska, gdje su institucije demokratske i sudstvo neovisno, uvijek postoji izgled da nešto morate na kraju platiti i da ne znate kako će sud odlučiti. 

Projekt na Srđu tiče se cijelog grada i toliko je velik i značajan da definira budućnost jednog relativno malog grada i u tom smislu logično je da se ide na referendum. Ali nije logično da se s tim kasni i da se to odgađalo šest-sedam godina, i sad su svi u glupoj poziciji“, ustvrdio je premijer koji bi, da je Dubrovčanin vjerojatno i sam smatrao da treba podržati referendum. Milanović naglašava da Vlada upravo propisima koje predlaže ubuduće želi izbjeći takve situacije.

„U Hrvatskoj već godinama ne znate tko je odgovoran, nema odgovorne osobe. Ja, moj tim, preuzimamo odgovornost, pa recite da ne valjamo. Ali, mora se znati gdje se donosi odluka“, rekao je premijer. Milanović smatra da, ako i ne bude realizacije projekta, onaj tko je to vrijedno kupovao,  na kraju će na tome ipak zaraditi. 

"Riječ je o visoko vrijednom zemljištu koje će i dalje biti na prodaju, što god se gore gradilo", pojašnjava premijer.

Komentirajte prvi

New Report

Close