Premijer Milanović razriješio dužnosti ministricu Zlatar Violić

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. ožujak 2015. u 16:22
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Premijer Zoran Milanović razriješio je u srijedu dužnosti ministricu kulture Andreu Zlatar Violić koja je ranije danas predsjedniku Vlade dostavila pisanu ostavku na mjesto ministrice kulture, izvijestila je Vlada.

Premijer Zoran Milanović razriješio je u srijedu dužnosti ministricu kulture Andreu Zlatar Violić koja je ranije danas predsjedniku Vlade dostavila pisanu ostavku na mjesto ministrice kulture, izvijestila je Vlada.

U pismu ostavke na dužnost ministrice Andrea Zlatar Violić navela je da prihvaća odgovornost za nepravilnosti u računovodstvenom poslovanju i ispričava se zbog nedovoljne kontrole i nepridržavanja propisa u financijskom poslovanju.

"Iako su sva dugovanja podmirena, smatram da je logična posljedica moje odgovornosti za nepravilnosti u financijskom poslovanju ostavka. Stoga ovime podnosim ostavku na mjesto ministrice kulture u Vladi RH", napisala je Zlatar Violić.

Prema nalazu Državne revizije za 2013., u Ministarstvu kulture su podizana gotovinska sredstva korištenjem poslovne kreditne kartice izvan blagajničkog poslovanja. Na taj način je došlo do nepoštivanja Odluke u uvjetima korištenja kreditnih kartica. Prema istom nalazu revizije do vremena obavljanja revizije (lipanj 2014.) vraćen je cjelokupni iznos sredstava.

Zlatar Violić u pismu kaže da "u nepravilnostima u poslovanju korištena sredstva nisu trošena nenamjenski" te da su "svi putni nalozi zatvoreni i odnose se na obavljena putovanja". Ministarstvo je, dodaje, prihvatilo nalaz Državne revizije te donijelo Uputu o postupanju s računima za reprezentaciju i Uputu o postupanju s putnim nalozima te ispravilo nepravilnosti navedene u reviziji.

S odlaskom ministrice kulture Andreje Zlatar Violić, Vlada premijera Zorana Milanovića ostala je bez devetog člana i drugog iz redova HNS-a, otkad ju je prije nešto manje od tri i pol godine potvrdio Hrvatski sabor.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Eh Pero7, ali to je samo greška, kak to veli Zloki[emo_smijeh]

I-Jakovina-treba-otici.html

U Ministarstvu poljoprivrede državna revizija ustanovila je slične nepravilnosti u korištenju novčanih predujmova kao i u slučaju Ministarstva kulture, objavio je jutros tportal.

Zbog nepravilnosti u Ministarstvu kulture, Andrea Zlatar Violić podnijela je ostavku, stoga se postavilo legitimno pitanje treba li političku odgovornost snositi i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Ako se pita oporbu, sve je jasno – Jakovina mora otići

Prema nalazu Državne revizije u Ministarstvu poljoprivrede nakupilo se 318 tisuća kuna duga na konto službenih putovanja koja nisu pravdana u propisanom roku

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/375409/Oporba-slozna-I-Jakovina-treba-otici.html

premijer Milanović je zaključio da su djeca u školama gladna(oko 60 000) jer ne znaju jesi, ali nikako da zaključi da njegovi ministri ne znaju ni krasti, uvijek ih otkriju

ja za dotičnu nisam ni čuo do ove afere. može raspustiti cijelo ministarstvo i nikome ne bi falili.

New Report

Close