Predsjednica HUP-a: "Ostajemo na začelju Europe, najgora smo članica"

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Podsjećajući kako HUP stalno upozorava na potrebu reformi, Deranja je rekla kako neće biti snažnijeg efekta na gospodarstvo ako reforme dolaze samo iz Ministarstva financija.

HUP Skor, kojim se mjeri napredak odnosno rezultat reformi u 12 područja ključnih za bolje poslovanje u Hrvatskoj, za 2018. godinu iznosi 37 bodova, što je za jedan bod manje nego godinu ranije, istaknuto je u srijedu na predstavljanju tog indeksa u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP).

Ovaj HUP Skor pokazuje da ostajemo na začelju Europske unije, najgora smo članica, naglasila je predsjednica HUP-a Gordana Deranja. 

Podsjećajući kako HUP stalno upozorava na potrebu reformi, Deranja je rekla kako neće biti snažnijeg efekta na gospodarstvo ako reforme dolaze samo iz Ministarstva financija. 

"Iako skor fiskalne konsolidacije ima značajno bolji rezultat, snažniji pad skora investicijskih i poslovnih barijera te kronični problemi opterećenja gospodarstva i tržišta rada rezultirali su padom ukupnog HUP Skora u 2018. Pozitivne skorove, uz fiskalnu konsolidaciju, imaju produktivnost i konkurentnost te ponuda kapitala", naglašavaju iz HUP-a.

Rezultati HUP Skora, naime, pokazuju da je najveći napredak ostvaren kod fiskalne konsolidacije (s 54 boda u 2017. na 56 u ovoj godini), kod produktivnosti i konkurentnosti (s 34 na 45) te kod ponude kapitala (s 36 na 42).

S druge strane, najveća negativna promjena je pad skora investicijskih i poslovnih barijera - s 35 bodova u 2017. na 23 u 2018. godini.

Komentari (7)
 • renči
  renči 10:26 22.11.2018.

  Sada ce to Todoric popraviti. Biti cemo opet konzumistan :)

 • All
  All 20:17 21.11.2018.

  Pogodovanje lopovima nauštrb poštenih. Klasika. Ja se pitam da li ova vlada i da želi napraviti nešto pozitivno to uopće i može 😕

 • purCo
  purCo 11:43 21.11.2018.

  Romel


  najgora smo članica


  Opet rade tablice sa teškim disciplinama.
  Zašto nema nešto što nama paše?

  npr. kako stojimo s lopovlukom, tu bi pobrali dobre rezultate, možda čak bolje od Ćire ‘98 ili čak Dalića ’18
Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!