Tehnološka revolucija: ZET radi na mobilnoj aplikaciji za kupnju karata i pokaza

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. studeni 2017. u 09:01
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Usluga kupnje karata na ovaj će način korisnicima postati pristupačnija i jednostavnija uz osobnu kontrolu troškova i, najvažnije od svega, mobilnost koja je u današnjem svijetu postala prioritet.

Od početka sljedeće godine Zagrepčani kod sebe, kako bi kupili kartu za javni prijevoz, neće morati imati ni lipe.

Polusatnu ZET-ovu kartu od četiri kune, onu od sat i pol za deset ili pak “međukartu” od šest kuna, koja se tek treba uvesti, moći će kupiti putem aplikacije na mobilnim telefonima, gdje će vrlo jednostavno račun za prijevoz moći teretiti ne samo na debitne već i na kreditne kartice. Za 1,8 milijuna kuna softver će razviti tvrtka King ICT, koja je aplikaciju za kupovanje karata već osmislila za Hrvatske željeznice, piše Večernji list.

– Usluga kupnje karata na ovaj će način korisnicima postati pristupačnija i jednostavnija uz osobnu kontrolu troškova i, najvažnije od svega, mobilnost koja je u današnjem svijetu postala prioritet – objasnio je Petar Karabatić iz tvrtke odabrane javnim natječajem, pa dodao kako će se, uz mobilnu aplikaciju, razviti i portal preko kojeg će građani moći nadoplatiti račun putem bankovnih kartica, kupiti i produljiti postojeće pretplatničke kupone, pregledati svoje stanje računa i upravljati osobnim postavkama. Drugim riječima, mobilna aplikacija, baš kao i portal, moći će se koristiti i za “punjenje” mjesečnih pokaza, ali kako će točno oba informatička rješenja izgledati, iz tvrtke nam još nisu željeli otkriti.

– Ne možemo davati na uvid idejna rješenja same aplikacije prije nego što je verificira i odobri naručitelj rješenja – objasnili su u Kingu, gdje imaju još sedam mjeseci za osmišljavanje konačnog rješenja. Bit će gotovi i prije, uvjereni su u ZET-u, gdje kažu kako će već početkom godine aplikacije biti dostupne za sve Android, a i iOS sustave.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close