Prehrambeni proizvod povlači se iz prodaje: IKEA obavještava javnost o opozivu

Foto: Srđan Ilić / Pixsell Foto: Srđan Ilić / Pixsell

Za više informacija, molimo kontaktirajte IKEA Službu za kupce.

IKEA povlači iz prodaje SÖTSAK SKUMTOPP, mekane sljezove kolačiće, 180g, zbog neprecizno označene deklaracije o alergenima mlijeka u popisu sastojaka. Sigurnost hrane je najviši prioritet u tvrtki IKEA i želimo dati do znanja kupcima da su SÖTSAK SKUMTOPP kolačići s oznakom datuma “nabolje upotrijebiti do” između 2019-03-12 i 2019-04-18 zahvaćeni ovim opozivom. Klijentima koji su alergični ili ne podnose sastojke mlijeka ili mlijeko, savjetujemo da vrate SÖTSAK SKUMTOPP u najbližu robnu kuću IKEA za puni povrat novca, objavili su iz tvrtke.

Kupci se moraju uvijek osjećati sigurnima i znati da su prehrambeni proizvodi koji se prodaju i poslužuju u robnoj kući IKEA sigurni i zdravi za konzumaciju. IKEA stoga povlači iz prodaje SÖTSAK SKUMTOPP, mekane sljezove kolačiće, 180 g, zbog nejasne deklaracije o alergenima mlijeka na popisu sastojaka, dodaju.

Proizvod sadrži sirutku u prahu, koja se dobiva iz mlijeka, što proizvod čini mogućim zdravstvenim rizikom za svakoga tko je alergičan ili ne podnosi mlijeko ili sastojke mlijeka. Iako se sirutka u prahu spominje na popisu sastojaka, mlijeko se, nažalost, ne spominje.

Osobe koje ne pate od alergija ili netolerancije na sastojke mlijeka ili mlijeko, ne moraju brinuti o kvaliteti proizvoda. Kupcima alergičnim ili netolerantnim na mlijeko ili na neki drugi način zabrinutima, savjetujemo da vrate SÖTSAK SKUMTOPP u najbližu robnu kuću IKEA za puni povrat novca. Nije potrebna potvrda.

Za više informacija, molimo kontaktirajte IKEA Službu za kupce.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve