Pregovori s Kanađanima

Autor: Petra Bulić/VLM , 20. lipanj 2013. u 22:00
Dennis Rukavina, Kanadsko-hrvatska poslovna mreža/PIXSELL

Na trgovinskoj misiji, drugoj do sada, sudjelovalo je 60-ak predstavnika oko 40 hrvatskih tvrtki.

Gotovo sve tvrtke čiji su predstavnici sudjelovali na nedavnoj trgovinskoj misiji u Torontu izvijestile su kako su uspostavili dobar kontakt s potencijalnim kanadskim partnerima i da s njima nastavljaju komunikaciju radi suradnje, doznajemo od hrvatskog suorganizatora misije, Kanadsko-hrvatske poslovne mreže.

Na trgovinskoj misiji, drugoj do sada, sudjelovalo je 60-ak predstavnika oko 40 hrvatskih tvrtki. To je 90 posto više nego na prvoj misiji organiziranoj 2011., nakon koje je, slučajno ili ne, prošle godine zabilježen višestruki rast izvoza u tu zemlju. Posebno je važno što je na investicijskom forumu, na kojem je predstavljen niz projekata, sudjelovalo oko 35 predstavnika zaintesiranih investitora koji upravljaju s više od 200 milijuna kanadskih dolara investicijskog kapitala.

Na forumu su, osim kataloga investicijskih projekata HGK, predstavljeni primjerice projekt Kupari, wellness centar Nin, Pašman rivijera, posebna bolnica Varaždinske Toplice, monetizacija autocesta i projekt javno privatnog partnerstva Trg pravde.Među zaključcima misije postavljen je i ambiciozan cilj: u Hrvatsku privući gotovo pet milijardi kuna vrijednosti trgovine i investicija iz Kanade. Naime, riječ je o pet posto od ukupno 18 milijardi CAD na koliko se procjenjuje vrijednost kanadske trgovine i investicija u EU u prvoj godini primjene trgovinskog ugovora Kanade i Europske unije koji je u posljednjim fazama pregovora. 

Komentirajte prvi

New Report

Close