Predviđene velike kazne za neodvajanje otpada

Autor: Poslovni.hr , 21. studeni 2017. u 09:28
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Cilj za budućnost je da sve smeće bude reciklirano, smatra bivši ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović.

Kakve će biti kazne za gradove koji u roku od dva mjeseca ne uvedu kante za odvojeno prikupljanje otpada? Hoće li drakonske kazne plaćati i građani?

Od početka veljače sljedeće godine, sve jedinice lokalne samouprave moraju uvesti kante za odvojeno prikupljanje otpada. Osim toga primjenom nove uredbe, otpad se veže uz volumen, a osim odvajanja bitna je i edukacija građana, rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u Otvorenom.

''Mi smo trenutno u fazi natječaja koji kontinuirano traje izgradanja reciklažnih dvorišta i sortirnica, čitav niz komponenti sustava treba se odraditi u narednom razdoblju'', naglašava Ćorić.

Cilj za budućnost je da sve smeće bude reciklirano, smatra bivši ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović.

'Zagreb sada odvaja trideset tri posto otpada, a uz uvođenje još spremnika, mi ćemo u potrebnim rokovima bez problema doći na pedeset posto', rekla je pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić u Otvorenom HTV-a.

Za Zagrepčane koji otpad ne budu odvajali, predviđene su kazne u iznosu od tri tisuće kuna. Ipak, Jozić ističe kako se nada da se ne očekuje da policajci čuvaju spremnike za otpad. Inspekcije će vršiti komunalni redari, a kazna neće biti dok se ne utvrdi tko otpad nije razdvojio, obećala je Jozić.

Komentirajte prvi

New Report

Close