Predstavnici Brodosplita u utorak se sastaju ministrom gospodarstva

Autor: Poslovni.hr , 17. ožujak 2013. u 13:42
Ivan Vrdoljak (Foto: Žarko Bašić/PIXSELL)

DIV-ov prijedlog su veće i jednake otpremnine ali za sve radnike – model efikasniji i prihvatljiviji nego u brodogradilištu Kraljevica.

Objavljeno  priopćenje vezano uz sastanak koji je na inicijativu DIV GRUPE dogovoren sa Ministarstvom gospodarstva.

Kako se navodi u priopćenju, programom restrukturiranja splitskog brodogradilišta DIV se obvezao provesti zbrinjavanje viška zaposlenih na zadovoljstvo prije svega radnika, potom sindikata, države i nove Uprave. Upravo zato u Brodosplitu se provodi analiza stanja i anketa kako bi se doznalo što radnici misle o otpremninama.

U međuvremenu, sindikati su mimo kolektivnog ugovora kojeg su potpisali s Vladom zatražili otpremnine kao u brodogradilištu Kraljevica (6.400,-Kn po godini radnog staža) – prikrivajući novim zahtjevima svoje katastrofalno pregovaranje, zbunjujući i lažući radnike. Prikupljeni podaci nedvojbeno otkrivaju da 1/3 ispitanih radnika, a do sada ih se ispitalo više od 20%, podržava tzv. prijedlog sindikalnih otpremnina, a čak 2/3 radnika podržava model zbrinjavanja koje nudi DIV, navodi se u priopćenju. 

DIV-ov prijedlog su veće i jednake otpremnine ali za sve radnike – model efikasniji i prihvatljiviji nego u brodogradilištu Kraljevica. 'Upravo zato DIV je pokrenuo nove pregovore sa Ministarstvom gospodarstva i čelnicima sindikata oko novih otpremnina koje će štiti socijalnu osjetljivost svih zaposlenika te je na inicijativu DIV Grupe, u utorak 19. ožujka 2013. godine, u 16:00 sati zakazan sastanak u Ministarstvu gospodarstva RH, u prisustvu Ivana Vrdoljaka, ministra gospodarstva RH, predstavnika Brodosplita i sindikata'. navode u priopćenju.

Teme sastanka su ponude oblika i načina zbrinjavanja zaposlenika u sustavu Brodosplit, koje je nužno provesti u procesu restrukturiranja, te ostala pitanja iz domene radnih odnosa i prava radnika.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

eto, to je “kruna” karijere tih “sindikalista” koji su godinama paradirali u mandurama – nakon godina nerada sad pregovaraju da im se plati pa da nastave ljenčariti u mirovini.

sisači državnog proračuna, štetočine koje su godinama reketarile sviju nas. a takvih ima još desetine tisuća.

New Report

Close