Predstavljeni novi spremnici za opasan otpad

Autor: Poslovni.hr , 04. svibanj 2015. u 09:06
Thinkstock

Nabavljene spremnike za opasni otpad sufinancirala je Koprivničko-križevačka Županija s 30 %. Ukupna investicija je vrijedna 112.000,00 kn bez PDV-a.

Na konferenciji za novinare  predsjednica Uprave GKP Komunalac Maja Hleb i zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić javnosti su predstavili nove spremnike za problematični (opasni) otpad na Reciklažnom dvorištu u sklopu projekta „Recikliraj“.

U Reciklažnom dvorištu do sada je bilo moguće odložiti iskoristive otpadne tvari: papir, karton, staklo (boce), ravno staklo, metalni ambalažni otpad, sanduke od pića, PET ambalažni otpad, PE folije, stiropor, auto-gume, tekstil i odjeća.

Novi spremnici omogućuju građanima besplatno odlaganje problematičnih otpadnih tvari (opasnog otpada) iz kućanstva kao što su odbačena električna i elektronična oprema, baterije, lijekovi, otpadna motorna ulja, akumulatori, kemikalije, boje i lakovi, razrjeđivači ambalaža od pesticida, flourescente cijevi i žarulje, drvo koje sadrži opasne tvari.
Pored ovog problematičnog (opasnog) otpada mogu se predati otpadna jestiva ulja i masti te glomazni otpad.

Nabavljene spremnike za opasni otpad  sufinancirala je Koprivničko-križevačka Županija s 30 %. Ukupna investicija je vrijedna 112.000,00 kn bez PDV-a.

Pred isporukom je i Mobilno reciklažno dvorište za naselja koja nemaju reciklažna dvorišta te će se u istom moći predavati većina otpada kao i na reciklažnom dvorištu (osim npr. glomaznog otpada koji će se prikupljati putem vozila ili većih kontejnera). Ukupna investicija nabave reciklažnog dvorišta iznosi 173.000,00 kn bez PDV-a uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša od 40 %.

Komentirajte prvi

New Report

Close