Predstavljen izborni program Kolinde Grabar Kitarović “Za bolju Hrvatsku”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. studeni 2014. u 14:05
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Za predsjednicu se kaže, kandidirala, zbog teškog gospodarskog, socijalnog i sveukupnog stanja u državi.

 HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Republike Kolinda Grabar Kitarović predstavila je danas svoji izborni program "Za bolju Hrvatsku" poručivši kako će raditi u korist svih građana Hrvatske, otvoriti dijalog s ovom ali i svakom budućom vladom, Saborom, društvenim institucijama te građanima s kojima će biti u neposrednom kontaktu, a rješavanje gospodarske krize biti će, obećaje, imperativ vlasti u Hrvatskoj.

"Radit ću u korist svih građana, neću funkcionirati na daljinski upravljač i bježati od odgovornosti, bit ću vaša predsjednica, jer svi zaslužujemo bolju Hrvatsku", poručila je Grabar Kitarović u prepunoj Kristalnoj dvorani hotela Westin.

Za predsjednicu se kaže, kandidirala, zbog teškog gospodarskog, socijalnog i sveukupnog stanja u državi.

"Hrvatska ide u krivom smjeru, a nesposobna i neučinkovita vlada nije učinila ništa da se u Hrvatskoj danas bolje živi" rekla je.

Hrvatskom, ističe, vlada pesimizam i malodušje te joj treba novo hrvatsko zajedništvo, nove ideje, optimizam i gospodarski rast.

"Za razliku od aktualnog predsjednika i vlade, okupljat ću sve društvene slojeve i ljude dobre volje koji mogu izvući Hrvatsku iz krize", poručuje Grabar Kitarović.

Mišljenja je i kako Hrvatskoj ne treba niti novi Ustav niti "Druga republika", jer ima čvrste temelje stvorene u Domovinskom ratu na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanonom.

"Inicijativa predsjednika Josipovića o novom Ustavu samo je još jedna obmana kao i 'Nova pravednost'", tvrdi HDZ-ova predsjednička kandidatkinja koja aktualnom predsjedniku zamjera na tome što traži veće ovlasti a, tvrdi, ni one koje ima nije iskoristio.

Josipović, kaže njegova protukandidatkinja, nije imao stav o bitnim pitanjima, navodeći za to primjer referenduma o monetizaciji autocesta te istraživanje nafte i plina u Jadranu.

"Pet godina pasivnosti aktualnog predsjednika pokazuje njegovu nezainteresiranost za gospodarsko stanje", mišljenja je Grabar Kitarović. Najavljuje da kada dođe na vlast prvi će joj potez biti sazivanje sjednice vlade, snagom svog ustavnog autoriteta, svjesna činjenice lošeg gospodarskog i socijalnog stanja u Hrvatskoj.

Da je na mjestu predsjednika Josipovića, kaže, zagrmila bi i tražila sjednicu vlade. "Bolji su i novi izbori nego još godinu dana nesposobnosti ove vlade", poručuje.

Prioritet joj je gospodarski rast i zaustavljanje negativnih trendova, a posebno će poticati razvoj poduzetništva kao pretpostavke za nova radna mejsta.

"Neću se libiti lupiti šakom o stol predsjedniku vlade niti pozvati na odgovornost bilo kojeg ministra", ističe Grabar Kitarović.

Unatoč drastičnom 'smanjenju' predsjedničkog ureda najavljuje kako će ojačati dio koji prati investicije kao i onaj koji prati korištenje sredstava iz europskih fondova.

Nesposobnost aktualne vlade da povuče sredstva iz europskih fondova ravan je pronevjeri, poručuje.

Opet se usprotivila monetizaciji hrvatskih autocesta. "One su prevažne za Hrvatsku, a ako to vlada ne može riješiti neka daju ostavku", poručuje HDZ-ova predsjednička kandidatkinja koja je najavila zalaganje za proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu.

Podupirat će, kaže, i reforme obrazovnog sustava, te voditi računa o socijalnoj stabilnosti zemlje i zalagati se za zaustavljanje urušavanja mirovinskog sustava.

Vodit će računa o potrebama invalida, osoba s posebnim potrebama, a neće dopustiti niti da jedno dijete u Hrvatskoj bude gladno.

"Društvo mora izbjeći nametnuti osjećaj podjela, a domoljubljem, zajedništvom i radom pobijedit ćemo krizu", uvjerena je Grabar Kitarović koja dodaje kako rješavanje teške gospodarske krize mora biti imperativ vlasti u Hrvatskoj.

Zalagat će se, ističe, za izgradnju sustava nacionalne sigurnosti kroz razvijanje koncepta "domovinske sigurnosti".

"Kao vrhovna zapovjednica Oružanih snaga vratit ću dostojanstvo hrvatskom vojnicima i hrvatskim oružanim snagama", rekla je ponovivši kako će rehabilitirati i vratiti dostojanstvo generalima umirovljenim 2000.

Dostojanstvo, kaže, treba vratiti i braniteljima koji se već 22 dana u Savskoj bore za svoja prava.

Zalagat će se za vladavinu prava te za nultu stopu tolerancije prema korupciji.

"S korupcijom se treba obračunavati stalno, a ne samo u predizborno vrijeme", poručuje Grabar Kitarović.

Hrvatska, mišljenja je, nema koherentnu vanjsku politiku, "Ustrajat ću na domoljublju, aktivnoj i odgovornoj vanjskoj politici koja prije svega promiče nacionalne interese", obećaje HDZ-ova kandidatkinja koja dodaje kako je najvažniji vanjskopolitički cilj zaštita hrvatskog naroda u BiH.

Odlučno će, kaže, raditi na rješavanju otvorenih pitanja sa susjedima, među kojima i sa Srbijom od koje će tražiti konačno rješavanja pitanja nestalih ali i definiranje granice na Dunavu.

Obraćanje predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović uveličao je i nastup ženske vokalne skupine Singrlice iz Samobora te recital Joška Ševe, a uz zvuke pjesme "Do pobjede", nad dvoranom se, uoči njezinog obraćanja, razvio golemi hrvatski stijeg kojeg su držali simpatizeri i članovi HDZ-a. Među uzvanicima su bili članovi najužeg vodstva stranke, simpatizeri, predstavnici koalicijskog partnera HDZ-a te neki generali.

Komentari (22)
Pogledajte sve

jabi se evo pohfalio da je meni danas puno bolje a uopćeno nisam nitkada niti vidjio ovaj kolindoprogram jerli netko može meni recimo reći da li to možeda utjecati na neviđeno

Karamarko:

smanjit-cemo-PDV-na-19-posto

http://www.tportal.hr/biznis/politika-i-ekonomija/358574/Karamarko-Po-uzoru-na-Slovacku-smanjit-cemo-PDV-na-19-posto.html [tportal.hr]

…najveći kapital neke zemlje je sposobna Vlada koja zna iskoristoti resurse, zaposliti ljude da resusrse pretvore u proizvode, a da bi to znali, moraju biti obrazovani”, rekao je Jurčić.

Matić je davno u prvom gostovanju kod A.S. u NU2, dok je još bio “uvođen u posao”
detaljno opisivao svoj rastanak sa Svetlanom kada je odlazila za Beograd, a on ostajao u Vukovaru, ako je poznato danas, gdje i sa kim živi, izjavljuje da ima problema sa zdravljem i obitelji, ne čudim se da je čovjek jednostavno rastrgan, ali to je sam odabrao, ostavka koju traže branitelji za njega je u stvari spas, ali pitanje je tko mu ne dozvoljava da odstupi

Evo još jedan primjer hrvatsko-srpskog prijateljstva u režiji jugokomunista:

https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/l/t1.0-9/1966885_790148934389370_6123428118182283751_n.jpg?oh=f99ec925b8adc1c631b3ef5d46236f14&oe=54E018BF

New Report

Close