Predstavljamo vam novi Poslovni.hr!

Autor: Ivan Jozić , 28. rujan 2012. u 17:41
Poslovni dnevnik

Dragi čitatelji, pred vama je redizajnirani portal Poslovni.hr. Evo razloga za redizajn, kao i što vam od novoga donosi sadržajno i tehnološki…

Liderska pozicija na tržištu, stalna potreba za rastom i razvojem platforme, ali i sadržaja te odgovornost prema čitateljima nagnali su jesenas digitalni tim Styrije da pokrene proces redizajna portala Poslovni.hr. Redizajn je nakon godinu dana završen i predstavljen javnosti, a rezultat je brži, pregledniji, sadržajniji i moderniji web portal.

Novi dizajn osmislila je zagrebačka tvrtka Kiosk studio, dok je za back-end odgovoran developerski tim Styrije. Stranica je u potpunosti izrađena u HTML5 tehnologiji, što je još uvijek novitet na hrvatskom tržištu – a podržava niz funkcionalnosti poput pregledavanja animiranih elemenata bez korištenja flasha.

 Pretraživanje sadržaja

Redakcija Poslovnog dnevnika (print i web) kombinirano proizvede preko 100 tekstova na dnevnoj bazi. Nemate vremena za snalaženje na novom portalu i ne znate gdje možete naći SVE vijesti dana? Za vas smo osmislili pretraživač Vremeplov, inovativni način pregledavanja sadržaja koji omogućava brže i praktičnije traženje vijesti prema vremenu objave. Svi tekstovi objavljeni u jednom danu (datumu) složeni su jedan ispod drugog prema vremenu objave. Nećete propustiti ništa!

Osim Vremeplova, pretraživanje smo Vam olakšali i kroz sadržajne rubrike Vijesti, Kompanije, Financijska tržišta, Poduzetnik, Komentari, Marketing&Mediji, Tehnologija, After5. Padajući izbornik u navigacijskoj letvi daje vam urednikov prijedlog „najvažnijeg članka dana.“

Sadržajni noviteti

Osim novog dizajna, portal je osvježen i sadržajno. Rubrika Poduzetnik  jače je usmjerena prema malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima. Ideja je ponuditi realnom sektoru Tips&Tricks tekstove koji rješavaju realne probleme u svakodnevnom poslovanju. Sadržajna novost je i potpuno nova rubrika After 5 koja donosi lifestyle vijesti i „opušteniju“ formu tekstova u magazinskom layoutu.

Forum i naša zajednica

Power userima portala Poslovni.hr, forumašima, nismo željeli mijenjati dnevnu rutinu komentiranja, pretraživanja foruma i naziva tema. Izbornici, teme i sadržaj ostali su jednaki strom, samo malo „uljepšani“ modernijim fontom i dodatnim funkcionalnostima koje su korisnici foruma tražili u proteklim mjesecima.

Interaktivni grafovi

Na grafovima na dnu portala intenzivno ćemo raditi sljedećih nekoliko dana. Nakon što s njih skinemo oznaku Beta, nadamo se da ćete biti jako zadovoljni alatom koji se ne može naći niti na jednom poslovnom portalu u regiji.  

Tijekom dana možda ćete iskustiti probleme s ostavljanjem komentara na forumu, no radimo na otklanjanju problema.

Ukoliko imate pohvale ili kritike na redizajn i sadržaj, pišite nam ispod ovog članka u komentarima ili na mail ivan.jozic@poslovni.hr!

Komentari (24)
Pogledajte sve

Moglo je to i bolje.Nepregledno je za moj ukus.

Pozdrav,

po mojem osobnom mišljenju dizajn je totalni promašaj, fontovi su naporni i imali bi smisla za slikovnicu za prvi osnovne, ne dalje od toga.

prijašnji dizajn je bio super, i potpuno ga odbaciti u jednom koraku po meni je iracionalno.

gledam financial times, economist… iz godine u godinu oni se uvijek pomalo osvježavaju, ali nikad radikalno, tako da su uvijek novi a ne gube identitet.

to je valjda opet onaj naš balkanski “sa mnom počinje svijet” što ga donosi nova ekipa dizajnera.

jedinica od mene.

Gospodo iz poslovnog.hr,

nažalost moram priznati da uopće nisam oduševljen vašim novim redizajnom, dapače mogao bih čak reći da sam razočaran.

Preglednost nije na zavidnom nivou, jer nekad sumo na naslovnici imali sortirane vijesti po 4 rubrike (domaće, regija, strane), a i kod klika na neku vijest otvorilo se 10 zadnjih vezanih vijesti, što više nemamo. Ovo je bilo iznimno korisno čitateljima. ao uostalom i brzi pogled na kretanje index-a regionalnih burzi i top 5 winner-a i loser-a dana.

Nadalje, forumi o pojedinim dionicama su bili puno pregledniji nego što su sada, a dapače sad mnogi i ne rade ??!

Ovo je ono što mi je odmah upalo u oči, a vjerujem da ima i drugih nedostataka koje još nisam uočio, s obzirom da sam izgubio volju pregledavati vaš novodizajnirani portal i otišao na konkurentski – pregledniji.

Nadam se da će vam “drugarska kritika” pomoći u budućim i nadam se žurnim poboljšanjima, jer ovo mi je oduvijek bio omiljeni portal, a sada nažalost više nije..

Lp,
G.

Forum je definitivno nepregedan. Previše toga odvlači pažnju sa samog teksta.

New Report

Close