Predsjedničina kći Katarina danas otputovala na studij na Harvardu

Foto: Marko Prpić / Pixsell Foto: Marko Prpić / Pixsell

Katarina Kitarović primljena je na sva četiri najbolja američka sveučilišta, polagala je S.A.T. testove te je bila među jedan posto studenata u svijetu. Na kraju je odabrala Harvard.

Katarina, kći hrvatske predsjednice Katarine Grabar-Kitarović, otputovala je danas u SAD na studij na Harvardu. Katarina je maturirala u Hrvatskoj s odličnim uspjehom, poručili su iz Ureda predsjednice.

Katarina Kitarović primljena je na sva četiri najbolja američka sveučilišta, polagala je S.A.T. testove te je bila među jedan posto studenata u svijetu. Na kraju je odabrala Harvard.

Na uspješan rezultat utjecalo je i to što je odlična klizačica, a preporuke su dali i profesori iz škola u Zagrebu i Bruxellesu Stipendiju su joj ponudila sva četiri sveučilišta, a iznosi dvostruko više nego godišnja plaća hrvatske predsjednice. 

Katarina Kitarović tijekom srednje škole napisala zbirku kratkih priča kojom želi pomoći suicidalnima, a nastala je na temelju istinitih iskustava njezinih kolega. Jedan od mentora prilikom priprema za Harvard bio joj je i glasoviti dramaturg Miro Gavran.

Na Harvard ide i još jedna Hrvatica, Eva Goluža, kći donedavnog predsjednika Hrvatske liječničke komore Trpimira Goluže.

Komentari (2)
 • bedenko
  bedenko 19:22 21.8.2019.

  Domoljubno je ići van iz domovine na studij, a izdajnicki je otici van zaradit za kruh jer radis kod adezeovog gazde koji te iskorištava na minimalcu.

  Fra Ante Čovo je lijepo rekao: Ostanite gdje vas je Bog zasadio! Ne odlazite zbog materijalizma. Bog Vam je udijelio tolike darove, sposobnosti, talente i postavio vas ne u Irsku, Švedsku i Njemačku nego u Hrvatsku. I vi odlaskom iz Hrvatske zatvarate nebo jer osiromašujte Lijepu našu svojim darovima i svojim sposobnostima.

  Nemojte dopustiti da vas materijalizam odvede daleko od Lijepe naše, da vam kupi jednosmjernu kartu i onda dođete ovdje natrag i onda kažete - ovdje nema sposobnih, ovdje nema vrijednih, ovdje se ne isplati živjeti…

 • Einstein1
  Einstein1 16:36 21.8.2019.

  Domoljubno je ići van iz domovine na studij, a izdajnicki je otici van zaradit za kruh jer radis kod adezeovog gazde koji te iskorištava na minimalcu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve