Predsjednica o Anti Ramljaku: Njegova pozicija je neodrživa

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2018. u 08:14
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Nijedan pojedinac nije vrijedan kompromitirati sve dobro što je napravljeno u proteklih 10 mjeseci, poručila je predsjednica.

Pozicija Ante Ramljaka, kao Vladina povjerenika, neodrživa je, poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

"Bila sam vrlo kritična prema honorarima savjetnika. Mislim da su oni pretjerani, duboko nemoralni i da je u konačnici riječ o sukobu interesa. A najnovije informacije po kojima je gospodin Ramljak bio, nakon imenovanja za Vladina povjerenika, još 20 dana zaposlen u tvrtki Texo Management, koja je kasnije sklopila milijunski ugovor s Alix Partnersom, dakle posredno s Agrokorom, po mojem mišljenju čine poziciju gospodina Ramljaka, kao Vladina povjerenika, neodrživom", kazala je Grabar Kitarović u intervjuu koji možete čitati u tiskanom izdanju Globusa.

Nijedan pojedinac nije vrijedan kompromitirati sve dobro što je napravljeno u proteklih 10 mjeseci, poručila je predsjednica i dodala: "Treba biti fer i priznati da se ova Vlada našla u krizi s Agrokorom koja nije nastala preko noći i u nastalim okolnostima preuzela je odgovornost te spriječila urušavanje gospodarskog sustava. Ono što je dobro jest da se stanje stabiliziralo, da su sačuvani poslovi i radna mjesta. A riječ je o ogromnom broju ljudi".

"Ali moram reći i to da me posebno brine činjenica da je slučaj Agrokor Vladi oduzeo toliko energije da se svi sada bavimo gašenjem požara, a ne novim investicijama, otvaranjem novih radnih mjesta, reformom državne uprave …", upozorila je Grabar Kitarović.

Neopoziva ostavka Ramljaka

Podsjetimo, u srijedu navečer za N1 je iz izvora u Agrokoru i službeno potvrđeno da Ante Ramljak odlazi s pozicije izvanrednog vladinog povjerenika u koncernu Agrokor. Ramljak je, doznajemo, o svojoj ostavci i odlasku donio neopozivu odluku.

Komentari (4)
Pogledajte sve


Ne slušaju narod! Lijepo su im svi govorili da je Ramljak bezveze tamo……i da će samo uzetu velike
pare , bez rada i znanja…..ali, ne slušaju narod….a kamoli struku !

naravno, farmaceut poput tebe bio bi idealan za taj posao….bolje ne može

Ne slušaju narod! Lijepo su im svi govorili da je Ramljak bezveze tamo……i da će samo uzetu velike
pare , bez rada i znanja…..ali, ne slušaju narod….a kamoli struku !


iako nam
je predsjednica
niža rastom
ipak je trebalo
vremena da
joj dođe
u glavu

Sada ćemo vidjeti koliko će joj trebati da joj dođe u glavu da je Marićevo, Plenkyevo i Dalić stanje neodrživo.

S druge strane čim Plenky i Kolinda dobiju nogu odmah će nas napustiti i otiči na rad u tuđinu.

Treba naplatiti što su “uradili” za Hrvate.

New Report

Close