Predsjednica i premijer najpopularniji, Petrov gubi podršku

Autor: Poslovni.hr , 26. prosinac 2016. u 10:17
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednica može biti djelomično zadovoljna, ali pogleda li trendove, već treći mjesec među biračima pada potpora njezinu radu, a raste broj onih koji su nezadovoljni.

Prema rezultatima posljednjeg Crobarometra Nove TV, političari su sve manje popularni među građanima.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović popularna je među građanima te i dalje ima najviše onih koji o njoj imaju pozitivan dojam, njih 61 posto. Negativan dojam o predsjednici ima 32 posto ispitanika – rezultati su to istraživanja Crobarometra Nove TV.

Premijer Andrej Plenković godinu završava s činjenicom da o njemu 56 posto građana ima pozitivan dojam, a negativan njih 31. O Boži Petrovu 47 posto građana ima negativan dojam, a pozitivan dojam ima njih 41 posto. Davor Bernardić kao šef oporbe prvi je put testiran među biračima i o njemu građani imaju podijeljeno mišljenje. 38 posto tako ima negativan dojam, a 37 posto pozitivan.

Međutim, i predsjednica, premijer i predsjednik Hrvatskog sabora u ovom mjesecu počeli su gubiti potporu.

Premijer Plenković može računati na 56 posto građana koji o njemu imaju pozitivan dojam. U istom vremenu, veljači 2012. o Zoranu Milanoviću pozitivan dojam imalo je 48 posto građana, a u veljači 2008. o Ivi Sanaderu njih 39 posto.

Predsjednica je nazovimo to "najpopularnija" u Hrvatskoj, ali njezin prethodnik Ivo Josipović u istom razdoblju mandata, odnosno u prosincu 2011., bio je bolji. O njemu je pozitivan dojam imalo 80 posto birača.

Većina građana, njih 54 posto, daje podršku radu predsjednice, a njih 34 posto ne odobrava ga dok njih 12 posto ne zna.

Predsjednica može biti djelomično zadovoljna, ali pogleda li trendove, već treći mjesec među biračima pada potpora njezinu radu, a raste broj onih koji su nezadovoljni.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ova anketa je totalno izgubila dodir sa stvarnošću. Most bi na ponovljenim izborima dobio isti ili veci broj glasova.

Mi nemamo love za ovo..
Ljudi nisu svjesni da je ovo totalna glupost…Ina je devastirana..Pa iovako imamo skoro 50%dobiti plus 20% poreza na dobit..
A koja je poanta ovoga?????

Ivo Josipović je imao podršku 80% birača:))) Je, navodno je i pred izbore imao pa znamo kako je završilo.

New Report

Close