Predsjednica i premijer komentirali prihvaćanje nagodbe u Agrokoru

Foto: Patrik Macek / Pixsell Foto: Patrik Macek / Pixsell

Omogućena ekonomska budućnost Agrokora.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković komentirali su danas izglasanu nagodbu u Agrokoru koju je jednoglasno potvrdilo Privremeno vrjerovničko vijeće.

- Nakon što je izglasana nagodba o Agrokoru želim izraziti svoje zadovoljstvo postignutim dogovorom Privremenog vjerovničkog vijeća. Drago mi je što su ovom nagodbom, kao i uostalom cijelim postupkom izvanredne uprave, spriječene moguće velike negativne posljedice na gospodarsku stabilnost Hrvatske, izjavila je predsjednica, a zadovoljstvo nije krio ni premijer:

- To pokazuje da je cijeli okvir, koji su Vlada i parlamentarna većina stvorili prošle godine u travnju zakonom o izvanrednoj upravi, omogućio da vjerovnici postignu dogovor u izrazito kompleksnom procesu restrukturiranja, koji je, iz mog kuta gledanja i općeg interesa Hrvatske, spriječio gospodarski i financijski kolaps zemlje, koji je omogućio zadržavanje radnih mjesta, koji je omogućio ekonomsku budućnost Agrokora i svih partnera, dakle dobavljača, malih poljoprivrednika", izjavio je Plenković novinarima.

>>Jednoglasno je izglasana nagodba u Agrokoru, iz Sberbanka poručili: Svi su sretni, neki su sretniji

Komentari (8)
 • majburger
  majburger 9:56 20.6.2018.

  Jordane
  U postupku koji je definiran zakonom snaga / vrijednost kolaterala nije od presudne važnosti. Važniji je iznos tražbina iliti koliko glasova nosiš na izglasavanju nagodbe. Bez Rusa nagodbe nema. A zakon je tako napisan jer da se išlo po razlučnom, kolateralima itd. Rusi ne bi dobili ništa jer imovine nema dovoljno, a onda bi se na RH sručio Putinov bijes. U to ne sumnjajte niti sekunde. Vidjeli ste kako je Kolindu pozvao gore na raport i ostavio ju da čeka sat i pol u hodniku.
  Isto tako nije niti bitno da li je nešto samo po sebi jako zakonito ili ne, npr. dospjelost jamstava i njihova (ne)proknjižba u izvješćima. Usvojena su “snagom nagodbe”. Znači većinom glasova. Jer da se išlo na čisto zakonita rješenja ne bi se skupila većina glasova za nagodbu. Opet isto, ne?
  Znači odnos snaga je bitniji od pravila.

 • purCo
  purCo 9:56 20.6.2018.

  biti će zanimljivo vidjeti kome će Rusi prodavati, kada se pojave Mišković, Kostić, Matijević, Mađari, onda će neki shvatiti большая игра ili kako bi naš poznati poliglot kazao große spiele, Plenković će do tada biti ćato u Bruxelesu, a Kolinda će iz Natoa bacati trilateralne bombice petarde po Balkanu

 • Jordan
  Jordan 19:07 19.6.2018.

  ms4

  Ajde objasni kako su to sačuvana radna mjesta? Profitabilne kompanije bi trebale biti izručene u ruke rusima koji su bili najslabije osigurani, a na štetu malih dioničara odnosno građana ove zemlje i na štetu drugih vjerovnika koji su opet uglavnom hrvatska društva. Išlo se pogodovati jednima da bi se uzelo dimaćima. Hvala Vlada i Hdz.

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve