Predsjednica Grabar Kitarović: Priznajem svoju grešku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. travanj 2018. u 14:14
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Upitana je o neispunjavanju predizbornog obećanja.

U Uredu predsjednice Republike Hrvatske predstavljen je u srijedu Projekt ustupanja šume Pantovčak gradu Zagrebu.

Podsjetimo, nakon što je u ožujku prošle godine predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doznala da neće moći preseliti svoj Ured s Pantovčaka u vilu u Visokoj, što je bilo njezino predizborno obećanje, aktualizirala se ideja da se park-šuma Pantovčak odvoji od predsjedničina kompleksa i otvori za javnost, što je danas i predstavljeno na Pantovčaku.

Nakon predstavljanja projekta, predsjednica je odgovarala na pitanja novinara.

Upitana je o neispunjavanju predizbornog obećanja.

'Zalagala sam se da dužnosnici imaju snage i mudrosti priznati pogreške, tako i ja danas priznajem svoju. Tada nisam mogla zamisliti da država ne može osigurati zamjenski, odgovarajući objekt za Ured predsjednice", kazala je predsjednica te se osvrnula na svojih pet predizbornih obećanja, koja je dala.

"Prva ideja bila je približiti se građanima. Držim da sam ta načela ostvarila kroz svoj rad, kroz izmještanje Ureda, kroz rad na terenu… Voljela bih kad bih mogla izaći na ulicu i razgovarati s ljudima u svakom trenutku", kazala je predsjednica.

Drugo je bilo ušteda, a ovim smanjenjem za 700 tisuća kvadrata bit će i više ušteda od strane Ureda predsjednice, istaknula je.

Treće je bilo smanjenje broja dužnosnika i tu je broj dužnosnika de facto prepolovljen, a smanjen je i broj zaposlenih, s tim da nikome nismo dali otkaz, nego smo to rješavali na razne načine, kazala je predsjednica.

Četvrto je bilo otvoriti Pantovčak građanima. Namjera je da ovih preko 700 tisuća kvadrata bude otvoreno građanima, a u suradnji s Vladom i ostalim institucijama i udrugama radimo na tome da taj prostor stave u svrhu da građani mogu uživati u njemu, kazala je predsjednica.

Peto obećanje bilo je smanjenje broja pripadnika počasne zaštitne bojne, za što je predsjednica istaknula da će se na ovaj način svakako smanjiti, čim se smanji površina koju će zauzimati Ured predsjednice.   

Upitani kad će građani moći doći u novi park na Pantovčaku, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će to biti u najskorije vrijeme, poštujući proceduru.

"Nastojat ćemo da to bude što prije, ako mene pitate, ja bih sve za dva mjeseca, ali realnost je realnost. Po meni je to kad počnu pupati krajem ožujka, početkom travnja iduće godine jaglaci, visibabe i šafrani", rekao je Bandić.

"Mi ćemo se truditi da bude prije, u drugoj polovici ove godine, nakon jeseni", kazala je predsjednica.

Komentari (3)
Pogledajte sve

glasao sam za Kolindu
i ja priznajem svoju grešku

***priznaje svoju grešku, ali će sad svu šumu otvoriti za javnost tak da opet tajne i štićene službe nemogu obavljati kvalitetno svoj posao štiteći objekt i instituciju… jel ikad itko osim Oreškovića ikada barem saslušao sigurnosne procjene tajne službe? ili svatko drobi kak mu se digne

6. Bit ćemo razvijeni kao Švicarska 🙂

New Report

Close