Predsjednički kandidat Kujundžić stavio mandat na raspolaganje

Autor: Objava za medije , 26. siječanj 2015. u 11:27
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Predsjednik HZSN Milan Kujundžić je na sebe preuzeo odgovornost za rezultate izbora.

24. siječnja 2015. u Zagrebu je održan Glavni odbor Hrvatske zore stranke naroda (HZSN) kojem je nazočilo 70-ak predstavnika svih gradskih i županijskih organizacija HZSN kao i predstavnici svih tijela stranke.

Na dnevnom redu su bile 2 glavne točke: 1. Analiza rezultata predsjedničkih izbora; 2. Priprema stranke za izbore na svim razinama.

U uvodnoj riječi predsjednik HZSN Milan Kujundžić je na sebe preuzeo odgovornost za rezultate izbora. „Kada bi vratili vrijeme unazad ja bih opet bio isti. U sadržajnom smislu opet bih jednako govorio, to jest govorio bih ono što držim da je neophodno: istina o hrvatskoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti bez koje nema zajedništva, uredjenje države, deblokada institucija, programi za gospodarsku, financijsku, zakonsku, demografsku, socijalnu, moralnu i svaku drugu obnovu, a bez kojih pak nema prosperitetne Hrvatske. Nisam htio rabiti obmane i populizam, svjestan rizika govora istine“. Zahvalio se Izbornom stožeru na velikom trudu, kao i svim članovima stranke i prijateljima koji su pomagali u ovoj teškoj neravnopravnoj utakmici. 

Kada je riječ o ulozi i koristi od stranaka Saveza kratko su razmotrene suradnje na terenu te dogovoreno da će do održavanja Sabora HZSN biti učinjene dodatne analize.
U opsežnoj raspravi ukazivalo se na objektivne okolnosti ali i propuste koji su bili tijekom kampanje.
Nametnuo se zaključak da i ovakav rezultat, slabiji od očekivanog, otvara prostor, uz odabir onih koji mogu i hoće, u određenim izbornim jedinicama pozicionirati HZSN kao parlamentarnu stranku.

Zaključeno je da treba aktivirati demokratske procese unutar stranke kojima će biti iznjedreni najbolji i najspremniji članovi koji će stranku voditi u parlamentarne izbore.
Nakon rasprave svi su se složili da samo najviši standardi demokracije (jedan član jedan glas) i pošteni izbori daju jamstvo opstanka i uspjeha.
Stoga je donešen zaključak da se započne s pripremom za izbore u stranci na svim razinama, od temeljnih, gradskih i županijskih organizacija do izbora novog predsjednika, zamjenika, 3 dopredsjednika i predsjedništva HZSN.
Izbor predsjednika i članova Izvršnog odbora na razini temeljnih, gradskih i županijskih organizacija trebaju biti završeni do polovice ožujka 2015.
Izvanredni izborni sabor stranke biti će najkasnije do polovice travnja, gdje će biti pozvani svi članovi stranke i svi će, naravno, moći izravno birati i biti birani.
Također je dogovoreno da će i 15 kandidata za Sabor RH u svakoj izbornoj jedinici biti birani glasovanjem članova HZSN svake izborne jedinice.

U dobrom ozračju članovi su se razišli s vjerom i nakanom, svjesni svih teških okolnosti, da ustrajnim radom i demokratskim odabirom najboljih u HZSN postupno i ustrajno mogu i moraju graditi NOVU HRVATSKU. 

Komentirajte prvi

New Report

Close