Predavanje Borisa Sakača – ‘IT sustav Olimpijskih igara’

Autor: Objava za medije , 28. svibanj 2015. u 15:09
Press photo

Sudionici predavanja saznati će koje su ključne funkcije IT podrške Olimpijskih Igara, kako su razni sustavi dizajnirani i primijenjeni, te kako Međunarodni Olimpijski Odbor podržava te aktivnosti.

MBA Croatia organizira predavanje koje će održati Boris Sakač pod nazivom „IT sustav Olimpijskih igara". Predavanje će se održati 2. lipnja 2015. u 18 sati u prostorijama Foruma Zagreb, u sklopu Green Gold centra (Radnička cesta 50, Zagreb).

 

Informatička podrška na Olimpijskim igrama jedan je od najvažnijih segmenata organizacije Igara, a malo je onih koji su upoznati s činjenicom da je za to zaslužan Boris Sakač, jedan od najiskusnijih informatičara na svijetu.

Sudionici predavanja saznati će koje su ključne funkcije IT podrške Olimpijskih Igara, kako su razni sustavi dizajnirani i primijenjeni, te kako Međunarodni Olimpijski Odbor podržava te aktivnosti. Dio te podrške pruža i nekoliko hrvatskih IT stručnjaka koji već 35 godina rade na IT podršci velikih sportskih događaja. Poseban dio prezentacije posvećen je ulozi tehnologije u što objektivnijem mjerenju i ocjenjivanju postignutih rezultata, te IT rješenjima koja omogućuju da neki sportovi budu atraktivniji i razumljiviji.

Informacijski sustav Olimpijskih igara jedan je od najsloženijih, najskupljih i najriskantnijih IT projekata na svijetu, a informatička podrška za takav složen projekt zahtijeva idealan plan za transformaciju procesa u informatički program. Riskantan je zbog fiksnih rokova završetka, ali i zbog globalne izloženosti grešaka bez šanse da se iste isprave u slijedećoj verziji. Pogreške poput krivo objavljenog imena, krivog datuma rođenja ili državljanstva izazivaju grube reakcije sudionika, novinara i publike, zato za pogreške nema mjesta, one su minimalne i u većini slučaja nevidljive.

Nakon predavanja o navedenoj temi, rezervirano je vrijeme za diskusiju u manje formalnoj atmosferi i networking uz piće.

O predavaču:

Boris Sakač savjetnik je za informacijsku tehnologiju Međunarodnog olimpijskog odbora.  Radio je kao voditelj sektora Sveučilišnoga računskog centra u Zagrebu (1980–87), direktor Centra za automatsku obradu podataka Grada Zagreba (1988–91), a od 1991. vodio je zagrebačku tvrtku ADASIT. Bavio se razvojem i primjenom informacijskih sustava velikih sportskih natjecanja,  upravljao je informatizacijom Mediteranskih igara u Splitu 1979., OI u Sarajevu i Los Angelesu 1984., Igara dobre volje u Moskvi 1986., Univerzijade u Zagrebu 1987. Bio je savjetnik za informatizaciju OI u Calgaryiu i Seoulu 1988., njome upravljao na Igrama u Barceloni 1992. Od kada kao savjetnik Međunarodnog olimpijskog odbora za informacijsku tehnologiju sudjeluje u pripremama informatičkih sustava svih Olimpijskih igara.

O udruzi:

MBA Croatia je udruženje polaznika i diplomanata MBA studija u Republici Hrvatskoj. Djelatnost Udruge je okupljanje i suradnja studenata na MBA studijima u zemlji i inozemstvu, organizacija predavanja i seminara, povećanje poznatosti prednosti studija MBA, povezivanje MBA studenata i diplomanata u poslovnim i društvenim aktivnostima.

Više informacija o samom predavanju dostupno je na službenoj stranici udruge.

Ulaznice su za članove udruge MBA Croatia besplatne, a u slobodnoj prodaji je njihova cijena 50 kn, te se mogu kupiti preko sustava Entrio na ovom linku.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close