Prebrojavanje u Splitu završilo, sutra konačna odluka

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2017. u 16:18
Foto: PIXSELL

“Ovo je samo jedan od načina na koje su nas krali. Za nas ima oko 1000 sumnjivih glasova”, poručio je Kerumov kandidat za dogradonačelnika Davor Grčić.

U Gradskom izbornom povjerenstvu u Splitu završilo je ponovno pregledavanje 5.451 nevažećeg glasačkog listića s nedjeljnih lokalnih izbora na temelju prigovora predsjednika Hrvatske građanske stranke Željka Keruma. Županijsko izborno povjerenstvo donijet će konačnu odluku o spornim listićima sutra, piše N1.

Nakon što je završeno prebrojavanje i kontrola nevažećih glasačkih listića u Splitu ustanovljeno da ima spornih 110 listića, a zapisnik su potpisali svi. Željko Kerum razmišlja o kaznenim prijavama, no o svemu će kasnije izvijestiti javnost.

"Ovo je samo jedan od načina na koje su nas krali. Za nas ima oko 1000 sumnjivih glasova", poručio je Kerumov kandidat za dogradonačelnika Davor Grčić.

"Kerum ne poštuje institucije pravne države ni građane Splita"

Iz splitskog HDZ-a poslali su priopćenje koje potpisuje Tomislav Gojo, potpredsjednika HDZ-a Split, član Gradskog izbornog povjerenstva i bivši gradski vijećnik te predsjednik Gradskog vijeća, kako ističu – radi istinitog i vjerodostojnog informiranja javnosti pa podsjećaju da "nije HDZ provodio izbore, već Izborno povjerenstvo koje čine ugledni predsjednici sudova i suci".

"Izbore na biračkim mjestima provode članovi biračkih odbora kojih je na svakom biračkom mjestu 10, a od toga jedan ili dva iz HDZ – a, a čak četiri iz SDP-a ( koji je podržao Željka Keruma) ili HGS-a, iz čega proizlazi da Kerumove optužbe nemaju nikakve logike i u potpunoj su opreci sa zdravim razumom", smatra Gojo.

Napominje da je "1650 ljudi radilo u biračkim odborima, a među njima je bilo najviše mladih osoba. Željko Kerum sve te mlade i čestite ljude, koji nisu pripadnici političkih stranaka ili su predstavnici različitih političkih opcija, koji su svoj posao odradili časno i pošteno, želi proglasiti nemarnima, nečasnima i lopovima samo zato što su svi svojim potpisima potpisali zapisnike čime su konstatirali kako nikakvih primjedbi na tijek izbornog postupka nije bilo. Ovo nije udar na HDZ kao pobjedničku opciju, već je ovo udar te mlade i čestite ljude i zdrav razum svih građana Splita".

Sve to pobrojao je splitski HDZ uz opasku da se ne želi spuštati na nisku razinu Kerumove komunikacije, ali nisu mogli ne upozoriti da je "prevaljivanje krivice za osobni poraz na institucije koje predvode izborni proces i na članove biračkih odbora koji sudjeluju u izbornom procesu samo jedan u nizu dokaza da Kerum ne poštuje institucije pravne države ni građane Splita" te ga pozivaju da "prihvati činjenicu da su izbori završili i da su građani Splita svoje rekli".

Komentari (2)
Pogledajte sve

Što mislite -kako je HDZ dobio ove i prošle izbore?

Ne daj se Željko ovim lopovima,dođošima!

New Report

Close