Praćenje provedbe razvojnih strategija i uloga Partnerskih vijeća

Autor: Poslovni dnevnik , 06. prosinac 2018. u 21:59
Prva sjednica Partnerskog vijeća Grada Zagreba održana je 11. listopada

Savjetodavna tijela sastavljena od dionika iz javnog, privatnog i civilnog sektora.

Gradska skupština Grada Zagreba usvojila je u 2017. strateške razvojne dokumente koji predstavljaju referentni okvir za sve ideje, programe i projekte čija provedba izravno doprinosi unapređenju društvenog i gospodarskog standarda kao preduvjeta za kvalitetan život svih stanovnika, kako samog Grada Zagreba, tako i njegove aglomeracije. 

Razvojna strategija Grada Zagreba za razdoblje do 2020. donesena je u rujnu 2017., a u prosincu 2017. usvojena je i Strategija razvoja Urbane aglomeracije Zagreb za razdoblje do 2020. Važnu ulogu u svim fazama planiranja i provedbe strategija imaju Partnersko vijeće Grada Zagreba i Partnersko vijeće Urbane aglomeracije Zagreb, savjetodavna stručna tijela sastavljena od niza dionika iz javnog, privatnog i civilnog sektora.

Partnerska vijeća osnovana su s ciljem pružanja kontinuirane podrške  tijekom  cijelog procesa strateškog planiranja, a Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada, koji je koordinator izrade strategija i praćenja njihove provedbe, zadužen je za redovito izvještavanje Partnerskih vijeća o provedenim aktivnostima i postignutom napretku.

Prva sjednica Partnerskog vijeća Grada Zagreba u 2018. održana je 11. listopada, a cilj sjednice bio je predstaviti članovima Partnerskog vijeća dosadašnju realizaciju strateških projekata Grada Zagreba, s opisom trenutnog stanja i planom budućih aktivnosti. 6. studenog održana je sjednica Partnerskog vijeća Urbane aglomeracije Zagreb. Glavna tema sjednice bili su strateški projekti Urbane aglomeracije Zagreb, te stanje provedbe mehanizma ITU. 

Komentirajte prvi

New Report

Close