‘Pozivaju na konferenciju u Dubrovniku, a u stečaju su i oduzeto im je odobrenje za pružanje investicijskih usluga’

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2018. u 11:01
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Utvrđeno je da je društvu Ariadne Capital Limited, oduzeto odobrenje za rad te pružanje investicijskih usluga. Slijedom navedenog, isto nije ovlašteno pružati investicijske usluge niti ih na bilo koji način nuditi potencijalnim klijentima na području Republike Hrvatske.

"Hanfa je na temelju svojih nadzornih aktivnosti utvrdila da se društvo Ariadne Capital Limited, 17-19 Cockspur Street, London, SW1Y 5BL, UK, član društva Ariadne Capital Group Limited, osnovano od strane Julie Meyer, na svojim internetskim stranicama https://follow-the-entrepreneur.com/ neovlašteno oglašava kao investicijsko društvo te poziva sve zainteresirane na konferenciju The 8th Annual Follow the Entrepreneur Investor Summit koja će se održati dana 9. i 10. listopada 2018. godine u Dubrovniku.

Prema podacima objavljenima na službenoj internetskoj stranici nadležnog nadzornog tijela Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Financial Conduct Authority (https://register.fca.org.uk/shpo_searchresultspage?search=Ariadne+Capital&TOKEN=3wq1nht7eg7tr), utvrđeno je da je društvu Ariadne Capital Limited, oduzeto odobrenje za rad te pružanje investicijskih usluga. Slijedom navedenog, isto nije ovlašteno pružati investicijske usluge niti ih na bilo koji način nuditi potencijalnim klijentima na području Republike Hrvatske.

Nadalje, prema podacima iz Business Insider UK, dostupnog na sljedećim internetskim stranicama: http://uk.businessinsider.com/julie-meyer-uk-company-ariadne-capital-has-gone-into-bankruptcy-administration-2017-12, nad navedenim društvom otvoren je stečajni postupak.

Uzimajući u obzir gore navedeno, pozivamo investicijsku javnost na pažnju i oprez", stoji u priopćenju Hanfe.

U slučaju da Vam se osobe iz navedenog društva obrate u vezi s trgovanjem financijskim instrumentima, mole da o istome obavijestie Hanfu na adresu Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, Miramarska 24b, 10 000 Zagreb, e-poštom na potrosaci@hanfa.hr ili na telefonski broj 01/6173-200.

Komentirajte prvi

New Report

Close