‘Pozitivno mišljenje Europske komisije potvrda da radimo ozbiljan posao’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. veljača 2013. u 18:42
Ivan Vrdoljak (Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL)

Na pitanje jesu li moguće izmjene parafiranog ugovora, Vrdoljak je kazao kako oko toga “nema igre” .

Odobrenje Europske komisije za privatizacijski ugovor za Brodosplit je očekivano i potvrda je dobrog smjera Vlade u rješavanju problema državnih brodogradilišta, izjavio je danas ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak te najavio potpisivanje ugovora s kupcem Brodosplita, samoborskim DIV-om, za 28. veljače.

"Pozitivno mišljenje Europske komisije o modelu privatizacije Brodosplita smo očekivali i to je još jedna potvrda da radimo ozbiljan posao. Europska komisija je ozbiljna institucija koja traži zajedničko i najbolje rješenje za hrvatsku brodogradnju i to je danas potvrdila", rekao je Vrdoljak. Dodao je da je na Vladi da potvrdi ugovor te najavio da će 28. veljače ugovor biti i potpisan s kupcem, tvrtkom DIV.

Na pitanje jesu li moguće izmjene parafiranog ugovora, kazao je kako oko toga "nema igre" odnosno da ono što je parafirano i predano Europskoj komisiji ni jedna strana niti treba niti želi promijeniti. "Sve kako je bilo dogovoreno usuglašeno je s Europskom komisijom u tekstu koji je Komisija i odobrila i koji će biti pred Vladom", istaknuo je Vrdoljak.

Na pitanje kako stoji stvar s ostalim državnim brodogradilištima, rekao je da za Brodotrogir iz Europske komisije stižu pozitivno intonirane informacije te da je program restrukturiranja u postupku analize stručnjaka EK-a, kao i prijedlozi ugovora. Očekuje da će ugovor za Brodotrogir biti potpisan tijekom ožujka. Za 3. maj je rekao kako je riječ o dužem procesu unutar kojeg će se još puno toga morati dogovoriti s EK-om i Uljanikom.

Na pitanje kako komentira neslaganje ministra financija Slavka Linića s prijedlogom izmjena Zakona o privatizaciji Ine i u kojem pravcu će ići izmjene tog zakona, kazao je kako može povući paralelu s brodogradilištima gdje je Hrvatska preuzela neke obveze u poglavljima koje je zatvarala u pregovorima, a i neke stvari u domaćem zakonodavnom okviru treba mijenjati. Kada javnost čuje da se rade izmjene Zakona o Ini odmah misli da je riječ o nečemu lošem s obzirom na loša iskustva, ali mi smo potpuno jasni i transparentni i učinit ćemo ono što je najbolje i za Inu i za hrvatske građane, rekao je Vrdoljak.

Izvijestio je da su izmjene Zakona o privatizaciji Ine poslane na mišljenje nadležnim državnim tijelima te da su usmjerene maksimiziranju interesa Hrvatske i poštivanju preuzetih obveza.

Komentirajte prvi

New Report

Close