‘Pozadina je to što tražimo člana u NO’

Autor: Valentina Wiesner Mijić/VL , 22. veljača 2017. u 22:00
Ante Vlahović, predsjednik Uprave rovinjskog Adrisa/SLAVKO MINŽOR/PIXSELL

Adris o slovenskoj istrazi.

Na spekulacije slovenskog portala Siol.net da Adris "potiho" kupuje dionice Save Re, a o tome ne obavještava tog slovenskog osiguravatelja u skladu sa zakonom, zbog čega je, tvrde, i slovenska Agencija za trgovinu vrijednosnim papirima pokrenula istragu, reagirala je hrvatska kompanija.

Kažu da  je u pozadini njihovo nastojanje da se sastav NO-a Save Re uskladi s upravljačkom strukturom. Člana NO-a u Savi Re, naime, ima i EBRD s tek 6,2 posto udjela u vlasništvu. Adrisova kandidata za NO na skoroj skupštini društva, bivšeg direktora slovenskog McKinseya Petera Kraljiča, komisija za imenovanje NO-a Save Re je odbila, no Adris je poslao i službeni protuprijedlog sastava NO-a za skupštinu.

"Rukovodili smo se činjenicom da Adris grupa i s njom povezana društva raspolažu s 19,04% udjela u temeljnom kapitalu Save Re. U  svim poslovima kojima se bavimo želimo biti regionalni lider pa tako i u osiguranju. Nastojimo to postići organskim rastom, ali i mogućim akvizicijama. Slijedimo najbolju praksu svjetskih kompanija, vladavinu prava, zakone i propise koji uređuju navedenu problematiku",  kažu u kompaniji, no ne žele komentirati informaciju o navodnom pokretanju istrage, osim da su skrbnički računi u skladu s legislativom EU.

Komentirajte prvi

New Report

Close