Povratak sindikata i HUP-a, ali bez prava glasa

Autor: Marija Brnić , 02. srpanj 2017. u 22:00
Ministar Goran Marić/Patrik Macek/PIXSELL

Goran Marić popustio oko članstva u Upravnom vijeću CERP-a.

Zbog kritika na njegov prijedlog zakona o upravljanju državnom imovinom resorni ministar Goran Marić promijenit će jednu od odredbi i vratiti u Upravno vijeće CERP-a članove iz redova sindikata i poslodavaca.

No, samo djelomično, jer će po novome oni imati pravo sudjelovanja na sjednicama, ali ne i pravo glasa kod donošenja odluka.

Davor Majetić, predsjednik HUP-a i Mladen Novosel, predsjednika SSSH, prema tvrdnji Marića nakon prošlotjednog sastanka, tomu se ne protive, već to ocjenjuju "prirodnim i logičnim, budući da njihov status ne uključuje odgovornost za stanje poslovanja CERP-a". Povratak sudjelovanja socijalnih partnera u rad CERP-a, premda niti dosad ta dva glasa u CERP-u nisu bila presudna, važan je na simboličnoj razini. Goran Marić uz članove koji su državni tajnici iz šest resornih ministarstava, i dalje će dakle kontrolirati i držati kormilo u svojim rukama.

U CERP-u je ostao vrlo diskutabilan dio portfelja, čiji je opstanak uglavnom upitan i za koji je potrebno donijeti teške odluke, osim socijalnih partnera, koji su uzgred za tu funkciju primaju i mjesečnu naknadu od 2000 kuna, važno bi bilo i konačno otvoriti za javnost sjednice Upravnog vijeća. 

Komentirajte prvi

New Report

Close