‘Potrošač’: Kada će potrošači dobiti nove ‘opće uvjete za opskrbu električnom energijom’?

Autor: Agencija VLM , 20. siječanj 2014. u 15:39
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske obratilo se Vladi, HERA-i i medijima u otvorenom pismu u kojem postavljaju pitanje kada će hrvatski potrošači dobiti nove “opće uvjete za opskrbu električnom energijom”.

Društvo za zaštitu potrošača Hrvatske obratilo se Vladi, HERA-i i medijima u otvorenom pismu u kojem postavljaju pitanje kada će hrvatski potrošači dobiti nove "opće uvjete za opskrbu električnom energijom". Kako navode u otvorenom pismu, "Hrvatska je već preko 6,5 mjeseci 28. članica EU, u ožujku 2011. godine u EU je započela implementacija “3. energetskog paketa”, hrvatsko tržište električne energije je liberalizirano, HEP je dobio konkurenciju, imamo nove propise, međutim i danas se koriste opći uvjeti iz 2006. godine.

"Kako je Hrvatski sabor 19.listopada 2012. usvojio novi „Zakon o energiji“, te 8. veljače 2013. godine usvojio je novi „Zakon o tržištu električne energije“, logično je postaviti pitanje: „Zašto se čeka donošenje NOVIH „Općih uvjeta za opskrbu električnom energijom“ koje je pregazilo vrijeme i postoje novi odnosi na tržištu električne energije između potrošača i opskrbljivača električne energije?!"

Komentirajte prvi

New Report

Close