Potpredsjednik Vlade otvorio proizvodni pogon tvrtke Inoxmomt – VS

Autor: Poslovni.hr , 29. travanj 2015. u 09:59
Varaždinska županija

Potpredsjednik Vlade iministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić otvorio je novi proizvodni pogon i zgradu uprave poduzeća Inoxmont-VS d.o.o. u Sigecu Ludbreškom. Otvorenju su nazočili i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša i Hajdaš Dončić, saborski zastupnik Mario Habek, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenici župana Alan Košić i Alen Kišić, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić te mnogi drugi.

Potpredsjednik Vlade iministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić otvorio je  novi proizvodni pogon i zgradu uprave poduzeća Inoxmont-VS d.o.o. u Sigecu Ludbreškom. Otvorenju su nazočili i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša i Hajdaš Dončić, saborski zastupnik Mario Habek, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenici župana Alan Košić i Alen Kišić, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić te mnogi drugi.

Vidno zadovoljan otvorenjem nove tvrtke bio je potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

– Ovo je projekt koji ima svoju povijest, a ovo je jedna nova epizoda u toj povijesti koja diže kapacitet ove industrija na jednu novu razinu sa 160 trenutno zaposlenih i s planovima za budućnost. Vi ste garancija da Ludbreg i cijeli ovaj kraj idu naprijed, da se rješavaju oni ključni problemi, a to je nezaposlenost koja vidimo iz dana u dan je sve manja. To su i ciljevi ove Vlada koja podupire ovakve projekte, jedan od partnera ovdje je napomenuo da se može puno bolje, a današnje otvorenje jedan je od primjera toga i to su projekti koji Hrvatskoj trebaju – proizvodnja, investicije, izvoz. To je opredjeljenje Vlade, a vi to najbolje provodite u djelo. Zaista odajem puno priznanje. Stvarali ste i ulagali, u nove projekte, u ljude koji ovdje rade, u lokalnu zajednicu – zaključio je ministar Grčić.

Župan Predrag Štromar je također naznačio važnost otvorenja ovakvih tvrtki te se zahvalio ulagačima na stvaranju novih vrijednosti.

– Zahvaljujem ulagačima na hrabrosti ulaganja i preuzimanja rizika u vrijeme kakvo je danas. Zahvaljujem što su danas ujedinili dvije županije Varaždinsku i Međimursku i to je normalno jer isti smo ljudi, radišni i imamo jednake ciljeve. Zahvaljujem i Vladi RH koja je pomogla takvim poduzetnicima s poticajima i pronašla jedan kvalitetan model jer vidimo da unatrag godinu dana ima izuzetno puno otvaranja novih pogona i Vlada daje pomoć u stvaranju novih poduzetnika – rekao je župan Štromar.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

– Ludbreg je Centar svijeta, makar mnogi to osporavaju, međutim mi smo i zahvaljujući ovom danas centar dobrih vibracija u gospodarstvu. Ovaj čas nalazimo se u tvrtki Inoxmont-VS dvojice privatnih poduzetnika koji su dosad uprihodovali stotinjak milijuna kuna, evo uz pomoć i Vlade RH i vlastitim sredstvima 39 milijuna kuna će uložiti u daljnji razvitak. Drago mi je da Ludbreg nije stao samo na tome, svjedočili smo danas još jednom ulaganju od 30 milijuna kuna u tvrtki Bomark pak, uskoro Ducati kreće u investiciju vrijednu 10 milijuna eura. Tvrtka Lukaps kontinuirano ulaže i uložit će 35 milijuna eura u modernizaciju svojih postrojenja. Tu su mnoge tvrtke koje se bave metaloprerađivačkom industrijom, tvrtke koje svaki dan stvaraju novu vrijednost i doista Ludbreg može biti primjer, kotačić koji je pokrenuo i pokreće Hrvatsku ovaj čas. Danas u Ludbregu imamo 30 posto manje nezaposlenih nego na vrhuncu krize što je pokazatelj da je ova Vlada napravila velike pomake i iskorake i da nas u budućnosti čekaju koraci naprijed prvenstveno zahvaljujući gospodarstvenicima koji koriste okvir koji je Vlada na lokalnoj i nacionalnoj razini stvorila – poručio je gradonačelnik Bilić.

Inače, INOXMONT-VS  u svojoj djelatnosti obavlja poslove montaže industrijskih postrojenja i cjevovoda, proizvodi poluproizvode i proizvode od metala za potrebe  industrijskih grana kao što su termoelektrane, papirna industrija, auto industrija, prehrambena, kemijska i farmaceutska industrija. Zapošljavaju  visokokvalificirane i  iskusne radnike kao što su diplomirani inženjeri strojarskih profila, inženjera zaštite na radu, strojarske tehničare, majstore strojarskih profila, zavarivače, cjevare – izometričare te bravare – montere. U vlasničkoj strukturi  se nalaze još tri poduzeća u Republici Hrvatskoj. Prvi poslovni subjekat osnovan je 1996. godine i od tada je ostvaren prvi kontakt s poduzetništvom. Inoxmont-VS  i  poduzeća u istoj vlasničkoj strukturi i imaju svoje poslovnice u Sloveniji,  Njemačkoj i Nizozemskoj. Vlasnici i direktori su Mladen Vidović i Zlatko Sova.

INOXMONT – VS specijaliziran je i za montažu industrijske opreme, izradu i montažu dijelova industrijskih kotlova, nosača za cjevovode, remont industrijskih postrojenja i  proizvodnju ostalih proizvoda od metala prema zahtjevim hrvatskih i inozemnih partnera.

Prije otvorenja tvrtke INOXMONT – VS Vladini dužnosnici su u pratnji domaćina obišli tvrtku Bomark Pak u Ludbregu, članicu Bomark grupe, jednu od najvećih proizvođača stretch folije u jugoistočnoj Europi, a većina proizvoda namijenjena je izvozu. Tvrtka je do sada uspješno aplicirala i dobila sredstva za unaprjeđenje i proširenje proizvodnje iz dva EU projekta.

Komentirajte prvi

New Report

Close